Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2016. Április 12. 08:28, kedd | Helyi
Forrás: drexpark.hu

D-Rex dínópark

D-Rex dínópark

Nem kalandpark, de izgalmak lesznek Tiszaderzsen

Áprilisban nyit a dínópark Tiszaderzsen, október végéig lesz látogatható. Mint arról már beszámoltunk, idén tavasszal Tiszaderzsen megnyílik Közép-Európa egyetlen tudományos igényű, dinoszauruszokat bemutató élményparkja, a D-Rex Dinópark. A létesítmény nem kalandpark lesz, izgalmak mégis lesznek bőven.

A látogatók teljes életnagyságú őshüllőket láthatnak majd, közülük a legnagyobb 15 méteres, a legkisebb pedig három méteres lesz. Ráadásul a hatalmas fémvázak segítségével megmintázott állatokat motorok mozgatják, hangokat adnak egy speciális bevonatnak köszönhetően pedig külsőre is pont olyanok lesznek, mint az évmilliókkal ezelőtti őshüllők. Annyira, hogy a világ legnagyobb múzeumainak őslénytárában is megállnák a helyüket. Az építők nagy hangsúlyt fektetnek a hitelességre, az élmények mellett az ismeretterjesztés a legfontosabb cél. Itt lehet majd először teljes életnagyságban látni, az egyetlen "hazai" dinoszaurusz, a Hungarosaurus modelljét is. Az D-Rex Parkban nem csak testközelbe hozzák ezeket a régen élt lényeket, de egy profi 3D-s moziban az akkori élővilág is megelevenedik, ahogy egy ásatási területet is létrehoznak, ahol bárki kipróbálhatja, milyen a régészek élete.

A park április eleje és október vége között tart majd nyitva, és a turisták mellett iskolai osztályokat is várnak, számukra egyedülálló oktatási programot is kidolgoztak. A dinók márciusban kerültek a helyükre, így a nyári szezonban már egy újabb különleges élménnyel bővül a Tisza-tó kínálata.

Címkék: dino, tiszaderzs

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 14:31, csütörtök | Helyi

SOKAN FÜRDŐZTEK AZ ÁPRILISI KÁNIKULÁBAN

Áprilisban nem megszokott meleg levegő árasztotta el az országot. Sorra dőltek meg a melegrekordok. Ennek köszönhetően sokan látogattak ki a Berekfürdői strandra, a már-már nyarat idézőhőségben.

2024. Április 25. 13:29, csütörtök | Helyi

ELMERÜLT A HOLT-ZAGYVÁBAN

Az Akácfa utca közelében, Szolnok külterületén, a Holt-Zagyvában merült el egy személyautó. A sofőr szerencsére el tudta hagyni a járművet, az eset során az ijedtségen kívül szerencsére nem érte baj. Az Életjel Mentőcsoport részt ve

2024. Április 25. 10:30, csütörtök | Helyi

FELHÁBORÍTÓ: IDŐSEK OTTHONÁBAN ERŐSZAKOSKODOTT

10 év fegyház várhat arra a férfira, aki a gondozására bízott idős nőt rendszeresen verte és szexuálisan bántalmazta. A nyugalom megzavarására alkalmas tudósítás következik.

2024. Április 25. 09:57, csütörtök | Helyi

Az elmúlt 24 órában történt

A vármegye rendőrei az elmúlt napon 7 személyt fogtak el, akik közül 2 ellen elfogatóparancs volt érvényben, valamint 1 ittas járművezetőt szűrtek ki a forgalomból.