Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2015. Január 06. 16:30, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Daniel Craig már a kemény osztrák télben forgatja az új Bond-filmet

Daniel Craig már a kemény osztrák télben forgatja az új Bond-filmet

A felső-stájerországi hegyekben fekvő festői Altaussee nevű tónál forgatja a Spectre című új Bond-film jeleneteit a brit titkos ügynököt negyedszer alakító Daniel Craig.

A 24. Bond-filmen dolgozó brit sztárt vasárnap üdvözölték rajongói, amint kilépett osztrák szállodájából. A filmsztár jókedvűen tűrte, hogy a köré sereglők fényképezzék, és szelfit is készítsenek vele - számolt be róla a The Daily Mail online kiadása.
Sam Mendes, a film rendezője a keddi felvételekhez látványos motorcsónakos jelenteket készített elő a tónál a kemény hideg miatt alaposan beöltözött Craiggel. Az ausztriai forgatást a viharos szél és havazás is nehezíti. A stáb később a tiroli Söldenbe és Obertilliachba költözik, ahol akciójeleneteket rögzítenek.
A Bond-film felvételei decemberben kezdődtek Londonban. A 46 esztendős Craig az MI6-nál dolgozó Bill Tannert alakító Rory Kinnearral szerepelt a Temzén fényképezett jelenetekben: a két színész a folyón motorcsónakkal száguldozott.
A produkció stábja december 4-én a Pinewood Stúdióban fedte fel az új Bond-mozi címét és szereposztását. Az online is közvetített bejelentésből kiderült, hogy a korábban megismert szereplőkhöz - Ralph Fienneshoz (M), Naomie Harrishoz (Miss Moneypenny), Ben Whishaw-hoz (Q) - Monica Bellucci (Lucia Sciarra), Christoph Waltz (Oberhauser) és Léa Seydoux (Madeleine Swann) is csatlakozik.
A Skyfall folytatásaként születő Spectre eredeti forgatókönyve a Sony stúdió elleni észak-koreai hackertámadás nyomán egy hónapja kiszivárgott, ezért a producereknek a forgatás előtti utolsó pillanatokban teljesen át kellett íratniuk a szkriptet. A rohammunkához további forgatókönyvírókat is felvettek.
A készülő Bond-film újdonságai közé tartozik, hogy a Sony Pictures közben több millió fontos szerződést írt alá a Belvedere Vodka céggel, így a 007-es ügynök itallapjára ismét visszatérhet a Martini.
Sam Mendes még a decemberi bejelentéskor utalt arra, hogy a Spectre a Bond-mozik egy korábbi szakaszát idézi, amikor Ernst Stavro Blofeld, a SPECTRE (Special Executive for Counter-intelligence, Terrorism, Revenge and Extortion) elnevezésű terrorszervezet főnöke volt Bond ellenfele. Ebből mindenki arra következtetett, hogy az új szereplők közül Christoph Waltz alakítja majd a főgonoszt, ám az Oscar-díjas osztrák színész a közelmúltban elárulta, hogy tévúton járnak az erre spekulálók.
Waltz arra a kérdésre, hogy ő játssza-e majd a terrorszervezet vezetőjét azt válaszolta: "Nem. A dolog sokkal érdekesebb ennél". Az osztrák színész egyébként nem szerepel a stájerországi jelenetekben.
Craig úgy vélte, az új 007-es mozi még minden idők eddigi legsikeresebb Bond-filmjét, az 1,1 milliárd dollárt kereső Skyfallt is túlszárnyalja majd.
"Remek szereposztásunk van, és szerintem a forgatókönyv is jobb lett" - jelentette ki Craig hozzátéve, hogy az új történet a Skyfall-ból megismert részletekre építkezve halad tovább.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során