Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2023. Április 10. 05:01, hétfő | Helyi

DIÁKÖNKORMÁNYZATI TISZTÚJÍTÓ ÜLÉS

DIÁKÖNKORMÁNYZATI TISZTÚJÍTÓ ÜLÉS

A Karcag Városi Diákönkormányzatának tagjai a Városháza Kántor Sándor termében tartották meg tisztújító ülésüket.

Az ülésen az elmúlt év történéseinek az áttekintése mellett, az új diákönkormányzati elnök megválasztására is sor került.

A program kezdetén Bálega János, a KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület munkatársa köszöntötte a megjelenteket, majd ismertette a program menetét.

Őt követte köszöntőjével Szepesi Tibor polgármester, aki a fiatalokhoz szólva kiemelte, hogy a 2013-ban induló diákönkormányzat az elmúlt évek alatt felépített munkájának köszönhetően mára egy jólszervezetten működő egységként állja meg a helyét a város fiatalságának az életében.
-Látványosak ugyan az elvégzett munka eredményei, viszont egy újabb fordulóponthoz kell, hogy érjen a diákönkormányzat munkássága. Azt gondolom, hogy a majdani új vezetésnek egy olyan munkát kell elvégezni, amely szorosabb együttműködést mutat a város életével, a város vezetésével. Eljutottunk egy olyan pontra, amikor olyan pályázati forrásokhoz lehet együttes erővel hozzájutni, amelyekkel ifjúsági programokat lehet és kell is szervezni; ehhez viszont szükség van az együttgondolkodásra, az együtt munkálkodásra. Tehát a feladat adott, mindenkinek jó munkát kívánok-mondta el a városvezető.

A továbbiakban a korábbi DÖK elnök, Szabó Krisztina Éva ismertette az elmúlt egy év eredményeit, majd a DÖK vezetés további tagjai is részletezték a saját területükön elvégzett munkájukat.

Ezt követően Veréb Benita Bella DÖK koordinátor egy-egy oklevéllel köszönte meg a leköszöntő tagok lelkiismeretes munkáját.
Őket követte az öt jelölt bemutatkozása, majd az új diákönkormányzat megválasztása is. Az eredmény alapján a következő egy éveben az elnöki teendőket újfent Szabó Krisztina Éva látja majd el, aki a Karcagi Nagykun Református Gimnázium tanulója.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 14:16, péntek | Helyi

ZAJLIK A MUNKA A CSEMETEKERTBEN

Folyamatosan zajlik a munka a Városgondoksághoz tartozó Csemetekertben. Ottjártunkkor is szorgosan tevékenykedtek a területen, főként növényápolási és növényvédelmi munkákat végeztek.

2024. Május 03. 12:42, péntek | Helyi

Fának hajtott egy autó Kenderesen

Fának csapódott egy személygépkocsi csütörtök délután Kenderesen, a Vasút úton.

2024. Május 03. 11:30, péntek | Helyi

POZITÍV ÉLETÚTRÓL TARTOTTAK ELŐADÁST

A Szent Pál Marista Általános Iskolában tartott Cigány Témahét zárásaként egy fiatal házaspár tartott előadást arról, hogy a nehéz életkörülmények közül is ki lehet törni.

2024. Május 03. 09:03, péntek | Helyi

JÓVAL HAMARABB ÉRT BE AZ EPER

Előbb vagy utóbb minden tavasszal elérkezik az eperszezon, de az igazi ínyencek számára csak akkor indul, amikor megjelenik a magyar eper a piacokon.