Városlista
2018. december 18, kedd - Auguszta

Hírek

2018. December 06. 07:06, csütörtök | Helyi

DRÁGULTAK A MIKULÁS CSOMAGOK

DRÁGULTAK A MIKULÁS CSOMAGOK

Drágultak a csokoládék, a gyümölcsök, így idén 8-10 %-al többe kerül egy mikuláscsomag összeállítása mint tavaly ilyenkor. A karcagiak a minőségi termékeket részesítik előnyben, de sok helyen gyümölcsöt is hoz a Télapó

8-10 %-al drágábba fog kerülni, mert ennyivel változtak az édességek, amiket bele szoktak rakni a csomagba. - monda Bercziné Hamar Piroska, az egyik karcagi bolt tulajdonosa.

A szülők általában maguk állítják össze a csomagokat, de kaphatóak előre elkészített termékek is, amelyek jóval olcsóbbak. A boltvezető kiemelte, hogy a minőségi termékeket keresik inkább a vásárlók, csokoládék, szaloncukor, csokimikulás és keksz kerül többnyire a csomagba.

A legolcsóbb előre elkészített csomag 300 Ft, de átlagosan 1500-2000 forintból állítják össze a mikuláscsomagokat. A hagyományos meglepetés mellett idén is népszerű az adventi naptár és a minőségi, előre elkészített mikulásdoboz.


A karcagiak többsége felkészült december 6-ra. Sokan gyümölcsöt is tesznek a csomagba.

- mikulást, szaloncukrot, narancsot és apróbb csokikat teszek a csomagba. Drágultak a termékek, pár száz forinttal költök többet, 2000 Ft-ból készítem el unokánként a csomagot - mondta Szilágyi Erzsébet.

Mester Károlyné az unokáknak készít ajándékot. A csokik mellett narancsot és mandarint is tesz a csomagba.

- 1500-2000 forintot költök unokánként. Sajnos minden drágul, de a minőségi termékeket veszem inkább a csomagba.

A hagyományos édességek mellett egyre népszerűbb Karcagon a bio-mikuláscsomag. Az egészséges meglepetésre átlagosan 2000-3000 forintot szánnak a szülők.

- Mivel nagyon megnövekedett a gyermekek érzékenysége, ezért megkeresnek minket a szülők, hogy állítsunk össze speciális csomagot. Figyelembe szoktuk venni, hogy fiúról, vagy lányról van szó és persze, hogy mi a kedvence. Próbálunk minden kritériumnak megfelelni. Szerencsére, 2018-ban már ki lehet jelenteni, hogy fejlett annyira az ipar, hogy bármilyen édességet elő tudnak állítani sepciálisan a cukorbeteg, laktózérzékeny és egyéb allergénekre érzékeny gyerekek részére. - mondta el Horváth Andre, az egyik biobolt tulajdonosa.

Az egészséges bio termékek ma már nem drágábbak mint a hagyományos édességek, ezért egyre többen ilyen édességet is belecsempésznek a hagyományos csomagokba is.

Ezek érdekelhetnek még

2018. December 18. 18:48, kedd | Helyi

Jégvirág

Jégvirág címmel karácsonyi mesemondó versenyt rendezett a Csokonai Könyvtár az első és másodikos gyerekeknek.

2018. December 17. 17:17, hétfő | Helyi

Heti állásajánlat

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Karcagi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztály aktuális állásajánlatai:

2018. December 17. 09:23, hétfő | Helyi

Baleset Kunhegyes külterületén

Haladása során későn észlelte

2018. December 16. 09:12, vasárnap | Helyi

Felújítás 820 millió forintból Szajolnál

Közel 820 millió forintból a közelmúltban befejeződött a 4-es számú főút négysávos, mintegy 5,4 kilométeres szakasza útburkolatának felújítása Szajolnál.