Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2023. Február 23. 16:54, csütörtök | Helyi
Forrás: Szolnoki Járási Ügyészség

Egy tízezres a kasszába, egy a blúz alá

Egy tízezres a kasszába, egy a blúz alá

A Szolnoki Járási Ügyészség sikkasztás vétsége miatt emelt vádat azzal a 48 éves nővel szemben, aki egy szolnoki bevásárlóközpont gyorsétkezdéjének pénztárosaként több százezer forintot sikkasztott.

A vádirat szerint a 48 éves nő 2021 szeptemberétől dolgozott eladói és pénztárosi munkakörben egy szolnoki bevásárlóközpont gyorsétkezdéjében, mely munkakörénél fogva kezelte a pénztárgépet is.

A pénztáros nő 2022 májusában közel három héten keresztül azzal egészítette ki a fizetését, hogy a vásárlóktól átvett, mindösszesen 280.000.- forintot nem helyezte el a kasszában.

A bűncselekmény elkövetésére azt a módszert választotta, hogy a vevőktől átvett nagyobb címletű bankjegyeket egy rutinos mozdulattal előbb a bankkártyás fizetésre szolgáló terminál alá helyezte, majd onnan észrevétlenül becsúsztatta a pénztárgép alá. Bizonyos időközönként úgy tett, mintha a pénztárgépet és környezetét tisztogatná egy törlőkendővel, azonban valójában ekkor vette ki a bankjegyet a gép alól a kendőbe csomagolva.

A műveletet követően az étterem mosogatójához lépett a törlőkendővel, azért, hogy az üzlet térfigyelő kamerája csak hátulról rögzítse a mozgását, és eközben - a kamerának háttal - felső ruházatát igazgatva elrejtette a bankjegyet.

Az ügyészség a vádiratában pénzbüntetés kiszabására tett indítványt, továbbá indítványozta, hogy a bíróság kötelezze az okozott kár megfizetésére is.

Az ügyben a Szolnoki Járásbíróság fog döntést hozni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 09:00, szombat | Helyi

BUSZMEGÁLLÓBAN ÉLESZTETTÉK ÚJRA

Egy 70 év körüli szolnoki nő hazafelé tartott, amikor minden előzmény nélkül, hirtelen összeesett a buszpályaudvaron, számolt be az esetről az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldalán.

2024. Április 26. 15:00, péntek | Helyi

NAGYNAK TŰNT A BAJ

Nagynak tűnt a baj, azonban szerencsére nem járt súlyosabb sérülésekkel az a közlekedési baleset, amelynek részesei egy személyautó és egy követ szállító teherautó volt Kisújszálláson.

2024. Április 26. 13:00, péntek | Helyi

REJTÉLYES MACSKAMÉRGEZÉSEK SZOLNOKON

Ismeretlen elkövető mérgezi a macskákat az egyik szolnoki városrészben. A tetemeket ráadásul sok ember által látható helyen \"teszi közszemlére\". A rendőrség is nyomoz a felháborító ügyben.

2024. Április 26. 10:31, péntek | Helyi

Hármas baleset Kisújszállásnál

Összeütközött egy személygépkocsi és egy kisbusz csütörtök este a 4-es számú főúton, Kisújszállásnál.