Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2018. Június 17. 17:27, vasárnap | Helyi

Egyedüli nőként örökös pásztor lett

Egyedüli nőként örökös pásztor lett

Újra tizenketten ülnek Hortobágy Örökös pásztorainak asztalánál. A minap a Hortobágyon megtartott titkos szavazáson a pásztorok a karcagi Béres Mihályné Márki Piroskát beválasztották a jeles asztaltársaságba.

Mint ahogy a korábbi években, most is a szokásos pásztortalálkozóra hívták meg a Hortobágyra Piroska nénit. Megemlékeztek az utolsó találkozó óta elhunyt pásztorokról is, majd a házigazda arra kérte néhányukat, fáradjunk ki a teremből, mert most titkos szavazás lesz - idézi fel a történteket Piroska néni.

Az igazi juhász szeme mindig az állományon van, ott nincs szabadságolás, szabadidő, a juhász sohasem feküdhet a fülére, hanem szoros napirendet kell tartania.

Édesapja minden gyerekének azt mondta: „kisfiam, kisjányom, olyan foglalkozást válassz, amit szeretsz, és akkor soha nem kell robotolnod.” Mindnyájukat támogatta a törekvéseinkben.

Bár már betöltötte a hetvenedik életévét Béres Mihályné, de ma is minden évben ott van a karcagi birkafőző fesztiválon. Ma már csak a zsűri munkájában vesz részt, de még két évtizeddel ezelőtt a birkanyírástól, körmöléstől a nyúzáson át a házi szappan főzésig mindent megcsinált.

Sajnos a betegség őt sem kímélte, így évekkel ezelőtt szögre akasztotta a szeredást és a kampósbotot.

Birkafőző, sajt- és túrókészítő tudását azonban átadta lányának és fiának, de unokái is biztos kézzel forgatják a fakanalat. Fia ma is tart juhokat, így tovább él Márki nagyapa öröksége.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:00, szombat | Helyi

RENGETEG SZEMETET HAGYOTT HÁTRA A LEVONULÓ ÁRHULLÁM

A tiszai árhullám levonulásával a KÖTIVIZIG munkatársai megkezdték a hullámtéren felhalmozódott hulladék mennyiségének felmérését, majd szemétmentesítését.

2024. Április 20. 08:45, szombat | Helyi

Ma kezdődik a kampány és az ajánlásgyűjtés

Ma indul a választási kampány Magyarországon, és mától kaphatják meg a jelöltek és jelölőszervezetek a választási irodáktól az ajánlóíveket

2024. Április 19. 12:50, péntek | Helyi

VÁDAT EMELT AZ ÜGYÉSZSÉG

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat azzal a 45 éves szegedi férfivel szemben, aki 2022 novemberében megfojtotta az alvó feleségét.

2024. Április 19. 10:44, péntek | Helyi

A TŰZ MARTALÉKÁVÁ VÁLT AZ EGYEKI HÁZ

Kigyulladt és teljes terjedelmében kiégett egy hatvan négyzetméter alapterületű melléképület tetőtere Egyeken a Táncsics Mihály utcában.