Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. Február 20. 15:27, kedd | Helyi
Forrás: KARCAG TV

EGYRE TÖBB EMBERNEK SEGÍT A REFORMÁTUS HÁZI SEGÍTSÉGNYÚJTÓ SZOLGÁLAT

EGYRE TÖBB EMBERNEK SEGÍT A REFORMÁTUS HÁZI SEGÍTSÉGNYÚJTÓ SZOLGÁLAT

Újabb ellátottakkal bővült a Karcagi Református Házi Segítségnyújtó szolgálat. A létszám emelkedés új munkahelyeket is teremtett a városban.

Növekedett a Karcagi Református Házi Segítségnyújtó szolgálat ellátottainak száma. 2 új szakképzett ápoló is munkába állt, hogy a munka szakszerűen és gördülékenyen menjen.

- Hálát adunk az Úristennek, hogy újabb ellátottaink vannak és újabb munkatársakat tudtunk felvenni. Ez azt jelenti, hogy két újabb munkatársunk van, akinek ugyancsak szakképesített végzetsége van és 12 ellátottal növekedett a létszám. Még van kapacitás, hiszen 240 ellátottig tudunk elmenni és hogyha az Úristen is megsegít bennünket, akkor 36 embernek tudunk munkát adni.

A házi segítségnyújtó szolgálat az idős emberek mindennapi életében segít. Bevásárlás, gyógyszerkiváltás, a betegek ápolása szerepel az ápolók feladatai között.

- A házi segítségnyújtás az idős embereknek, a beteg embereknek, a rászoruló embereknek az otthonában történik. Ebben a szakterületben két iránya van. Az egyik a szociális segítség, amikor idős, beteg embereknek segítenek az otthon környezetének rendben tartásában, bevásárlásban, orvoshoz való eljutásban, gyógyszerek kiváltásában. Van a személyi segítés, amikor valaki már annyira gyenge, beteg, elesett, ágyban fekvő, hogy otthonában kell ebben segíteni, akkor a szakszemélyzet tudja segítani attól függően, hogy milyen az egészségi állapota, egy órában, illetve maximálva 4 órában egy nap, vagy úgy szoktuk mondani, hogy négy pluszos aki már olyan betegségen van, hogy teljes egészében, 24 órában ágyban fekszik, akkor ott a szakszemélyzet tud segítséget adni a számukra.

A házi segítségnyújtó szolgálat nem csak az idős beteg emberek életét könnyíti meg. Az aktív szépkorúaknak klubot hoztak létre, ahová várják a jelentkezőket.

- Van idősek nappali klubja. Az én ismereteim szerint Karcag városban több kllub is van. Az egyházi klubban 36 idős ember tud minden nap, hétfőtől péntekig együtt lenni. Színes programokkal várjuk őket, e mellett természetesen az egyházi jelleg is megjelenik. Ide is hívunk és várunk karcagi embereket, idős férfiakat és asszonyokat, akik szeretnék tevékenyen eltölteni idős korukat is.
Én magam vallom, hogy valaki Isten kegyelméből, 60-70-80-90 esztendős, az nem azt jelenti, hogy ott mindennek vége. Teljes élete lehet. Ennek részét képezi ez a klub is, haol lehetőségekhez mérten, egészségi állapothoz mérten lehet aktívan, tevékenyen tölteni a mindennapokat. A klub esetében beszélhetünk egy éves programokon belül megjelenő programokról. A legfrisebb és legaktuálisabb éppen a mai nap, amikor a farsangi mulatságunkba becsatlakozva a karcagi telephelyünkön lévő idősek nappali klubját busszal elvisszük Nádudvarra, ahol egy nagy közös alkalmon vehetünk részt. Több 100-an leszünk ott, a kabai telephelyünkről is érkeznek az idős asszonyok férfiak és egy egész napot töltünk ott a farsang jegyében.

Egyre több karcagi idős ember jár a református idősek nappali klubjába. A visszajelzések azt mutatják, hogy jól érzik magukat. A szolgálat várja további idős emberek jelentkezését.

- Az a legjobb visszajelzés, amikor újra és újra jönnek és amikor újra és újra jelentkeznek. Minél több idős embernek szeretnénk ezt a lehetőséget megadni, nyitott kapukkal várunk mindenkit. A feltétel nagyon egyszerű. Karcagi legyen, lehetőleg nyugdíjas legyen és lehetőség szerint kedve, elgondolása legyen társaságban lenni és innestől fogva adott ez a lehetőség. - mondta el Őz Lajos református lelkipásztor.

A segítségnyújtásra a Karcagi Református Egyházközség irodájában lehet jelentkezni, a szolgálat 240 ellátott életét tudja segíteni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 12:50, péntek | Helyi

VÁDAT EMELT AZ ÜGYÉSZSÉG

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat azzal a 45 éves szegedi férfivel szemben, aki 2022 novemberében megfojtotta az alvó feleségét.

2024. Április 19. 10:44, péntek | Helyi

A TŰZ MARTALÉKÁVÁ VÁLT AZ EGYEKI HÁZ

Kigyulladt és teljes terjedelmében kiégett egy hatvan négyzetméter alapterületű melléképület tetőtere Egyeken a Táncsics Mihály utcában.

2024. Április 19. 08:09, péntek | Helyi

Lakatlan ház födémszerkezete izzott Öcsödön

Beizzott egy száz négyzetméteres, lakatlan családi ház födémszerkezete mintegy ötven négyzetméteren csütörtök éjszaka Öcsödön, a Bercsényi Miklós soron.

2024. Április 18. 20:15, csütörtök | Helyi

Kutyás szépségversenyen keresik a Tisza-tó szépét a tiszafüredi Kutyás majálison

Második alkalommal rendezik meg a tiszafüredi kutyastrandon, a Mancsos Pancsolóban a Kutyás majálist május 1-jén, ahol egész nap kutyás és családi programokkal várják a gazdákat és az ebeket.