Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2019. Február 19. 14:32, kedd | Helyi

EGYRE TÖBBET JÁRUNK ÉTTEREMBE

EGYRE TÖBBET JÁRUNK ÉTTEREMBE

Egyre többen járnak étterembe Karcagon és a térségben. Sok étterem már megfizethető áron kínálja az ebédet, így a kényelem miatt kevesebben is főznek itthon.

Egy kutatás szerint a magyarok egy Michelin csillagos étterembe mennének el a legszívesebben.

Egy kutatás azt mutatja, hogy országszerte 400 ezer, csak Budapesten mintegy 140 ezer ember szeretne idén eljutni egy Michelin csillagos étterembe. Ugyanakkor akadnak olyanok is, akik visszautasítják a fine dining stílust. Utóbbiak a magas színvonalat nem kérdőjelezik meg, de úgy gondolják, hogy a felszolgált kis adagokkal nem lehet jóllakni.

Idehaza a beülős helyek viszik a prímet. Cukrászdákba, kávézókba, teázókba és fagyizókba az emberek 70 százaléka jár. Saját bevallásuk szerint éttermekben a magyarok 65 százaléka, gyorséttermekben 54 százaléka fordul meg valamilyen rendszerességgel. Akad, aki legalább félévente eszik valamilyen helyen, ez a lakosság több mint 40 százalékára igaz, és 13 százalék mondta azt magáról, hogy legalább havonta megfordul valamelyik vendéglátó egységben. Utóbbiak elsősorban a negyven év alatti, legalább érettségivel rendelkező városi lakosságot képviselik. Régiós szinten a fővárosban van a legtöbb étterembe járó. Budapesten a 25 és 60 év köztiek körében az említett arányok 56 százalék, illetve 16 százalék.

Ebben a berekfürdői étteremben is több a vendég mint egy évvel ezelőtt. Szabó Ildikó, a szálloda vezetője elmondta, hogy nem csak délben, hanem az esti órákban is sokan járnak hozzájuk.

- Délben leginkább menüt fogyasztanak, esti időszakban a speciális ajánlatok és az ala cart a népszerű. Természetesen a klasszikus magyar konyha ízeit is beillesztjük a menübe, de az újdonságokat is megmutatjuk.

Az étteremvezető szerint a vendégszám emelkedést az időhiány, a kedvező gazdasági helyzet és az újdonság iránti vágy okozhatja. Egyre többen ünneplik a ballagást, a házassági évfordulót és a születésnapokat is éttermekben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 14:31, csütörtök | Helyi

SOKAN FÜRDŐZTEK AZ ÁPRILISI KÁNIKULÁBAN

Áprilisban nem megszokott meleg levegő árasztotta el az országot. Sorra dőltek meg a melegrekordok. Ennek köszönhetően sokan látogattak ki a Berekfürdői strandra, a már-már nyarat idézőhőségben.

2024. Április 25. 13:29, csütörtök | Helyi

ELMERÜLT A HOLT-ZAGYVÁBAN

Az Akácfa utca közelében, Szolnok külterületén, a Holt-Zagyvában merült el egy személyautó. A sofőr szerencsére el tudta hagyni a járművet, az eset során az ijedtségen kívül szerencsére nem érte baj. Az Életjel Mentőcsoport részt ve

2024. Április 25. 10:30, csütörtök | Helyi

FELHÁBORÍTÓ: IDŐSEK OTTHONÁBAN ERŐSZAKOSKODOTT

10 év fegyház várhat arra a férfira, aki a gondozására bízott idős nőt rendszeresen verte és szexuálisan bántalmazta. A nyugalom megzavarására alkalmas tudósítás következik.

2024. Április 25. 09:57, csütörtök | Helyi

Az elmúlt 24 órában történt

A vármegye rendőrei az elmúlt napon 7 személyt fogtak el, akik közül 2 ellen elfogatóparancs volt érvényben, valamint 1 ittas járművezetőt szűrtek ki a forgalomból.