Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2017. December 15. 17:03, péntek | Belföld
Forrás: mti - fotó: MTI

Éjszakára eléri névleges teljesítményét az atomerőmű 4. blokkja

Éjszakára eléri névleges teljesítményét az atomerőmű 4. blokkja

A négyes blokk éjszakára eléri maximális teljesítményét a paksi atomerőműben, a szakemberek hozzáfogtak a meghibásodott alkatrész cseréjéhez

- közölte Kovács Antal, az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. kommunikációs igazgatója az MTI-vel. A paksi atomerőmű 4. blokkja péntek hajnal óta 250 megawattos teljesítményen, a névleges teljesítménye felén működik, mert 1 óra 33 perckor a 8-as generátor hibajelzése miatt védelmi működés lépett életbe, ami a 8. turbina kiesésével járt.

Kovács Antal az MTI-nek elmondta, hogy az atomerőmű szakemberei azonosították a műszaki probléma okát: egy forgóalkatrész hibásodott meg, ami nem atomerőműspecifikus, az eseménynek nukleáris biztonságra gyakorolt hatása nincs.

"Kollégáim hozzáfogtak az alkatrész cseréjéhez. Terveink szerint még éjszaka eléri a blokk a száz százalékos teljesítményt" - tette hozzá a kommunikációs igazgató.

A 100 megawattot meghaladó teljesítménycsökkenéssel járó üzemi eseményről honlapján adott hírt a paksi atomerőmű. Mint írták a szakemberek a hibafeltárása miatt 3.18 és 5.12 óra között feszmentesítést hajtottak végre, ezért erre az időszakra a 7. turbinát is leállították.

Címkék: atomerőmű, paks

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.

2024. Április 24. 20:37, szerda | Belföld

Gyermekrajz-pályázat iskolásoknak a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajz-pályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés. A kiírás alapján a pályázó iskolások tíz közlekedési helyzet közül választhatnak

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.