Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2023. Július 07. 05:02, péntek | Helyi

ELBALLAGTAK AZ „ARANYBÓL”

ELBALLAGTAK AZ „ARANYBÓL”

Különleges nap volt a Karcagi Arany János Általános Iskolában, hiszen a nyolcadikosok ballagása az iskola utolsó tanévét is jelentette, hiszen az 1962. évi első tanév után, most végleg bezárta kapuit az "Arany."

Az ünnepség a nyolcadikosok ballagásával kezdődött, akik osztályfőnökükkel, Nagy Brigittával vettek először búcsút társaiktól és az iskolától. Az osztályfőnök és Szentesiné Nánási Tünde igazgató búcsúztató szavai és a jutalmak átadása után a tanévzáró kezdődött.

Az iskolavezető gondolatai után Szepesi Tibor polgármester köszönte meg az elmúlt 61 tanévet az iskola dolgozóinak és kívánt jó munkát azoknak a diákoknak és kollégáknak, akik ősztől a város többi általános iskolájában folytatják tovább tanulmányaikat, a munkát. Mint elhangzott, egy évekkel ezelőtt meghozott bírósági döntés kényszerű bezárása miatt ér véget a tanítás az Aranyban. A városvezető reményét fejezte ki, hogy egyszer talán lesz még oktatás ezen iskola falai között.

Sági István, a Karcagi Tankerület igazgatója a tankerület nevében adott át emléktárgyakat a pedagógusoknak, volt igazgatóknak.

Varga Mici István, a Karcag Város Cigány Nemzetiségi Önkormányzatának elnöke és Farkas László, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke is jutalmakat adott át a diákoknak és elismeréseket a pedagógusoknak.

Horváth-Tóth Éva, az iskola volt tanítója saját versével, Barkóczi Zoltán előadóművész, az iskolavolt diákja,zongora játékával vett búcsút az alma matertől, mely 61 év után most bezárta a kapuit.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 16:24, szerda | Helyi

A hazai vadállományunk egyedülálló nemzeti kincsünk

Teremtett világunk megőrzése közös kötelességünk, a természet rendjét pedig nem lehet megbontani, éppen ezért hárul kiemelkedően fontos szerep a felelős és tudatos vadgazdálkodásra

2024. Május 01. 15:00, szerda | Helyi

KALAPÁCCSAL TÁMADT AZ IDŐS EMBERRE

A Kunszentmártoni Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be egy 22 éves cibakházi férfival szemben rablás bűntette és két rendbeli testi sértés büntette miatt.

2024. Május 01. 13:00, szerda | Helyi

MÉLTÓSÁG MEZEJE

A nárcisz a világon mindenütt a rákbetegek, a rákban haldoklókat gondozó szervezetek szimbóluma.

2024. Május 01. 07:00, szerda | Helyi

SZÉPÍRÓ VERSENY A SZENT PÁL MARISTA ÁLTALÁNOS ISKOLÁBAN

A Cigány hét keretein belül a hátrányos helyzetű gyermekek számára Szépíró versenyt rendeztek a Szent Pál Marista Általános Iskolában.