Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. Január 07. 18:29, hétfő | Helyi

ELEKTRONIKUS ÜGYINTÉZÉSSEL KAPCSOLATOS ÁLTALÁNOS TÁJÉKOZTATÓ

ELEKTRONIKUS ÜGYINTÉZÉSSEL KAPCSOLATOS ÁLTALÁNOS TÁJÉKOZTATÓ

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Karcagi Járási Hivatal elektronikus elérhetősége:
Hivatali kapu azonosító: JH16KARCAG
KRID: 616431744


Az elektronikus ügyintézés és bizalmi szolgáltatások általános szabályairól szóló 2015. évi CCXXII. törvény (a továbbiakban: Eüsztv.) 108. § (1) bekezdése alapján a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal (továbbiakban: Kormányhivatal) 2018. január 1. napjától elektronikus ügyintézés biztosítására kötelezett szerv, erre tekintettel köteles az ügyeinek intézését az Eüsztv.-ben meghatározottak szerint biztosítani. Az elektronikus ügyintézés részletszabályait az elektronikus ügyintézés részletszabályairól szóló 451/2016. (XII. 19.) Korm. rendelet tartalmazza.

Az e-ügyintézés módjai:

GAZDÁLKODÓ SZERVEZETEKRE ÉS JOGI KÉPVISELŐVEL ELJÁRÓ ÜGYFELEKRE VONATKOZÓ RENDELKEZÉSEK
Az Eüsztv. alapján 2018. január 1-jétől az ügyfélként eljáró gazdálkodó szervezetek, illetve a jogi képviselővel eljáró ügyfelek elektronikus ügyintézésre kötelezettek.


- Jelenleg a munkavédelmi szakterületet érintő 11 ügyben van lehetőség Általános Nyomtatványkitöltő (ÁNYK) keretrendszerben publikált űrlapok segítségével bejelentés megtételére. Az elektronikus űrlapok az alábbi linken elérhetők: http://www.kormanyhivatal.hu/hu/jasz-nagykun-szolnok/hirek/anyt
- Azon ügytípusok esetén, melyek esetében nem áll rendelkezésre ÁNYK űrlap, a kérelmek és egyéb nyilatkozatok benyújtása általános célú elektronikus kérelem űrlapon (e-Papír) történhet. Az e-Papír elérhetősége: https://epapir.gov.hu/


- Az e-Papír használatához Cégkapus regisztráció szükséges, melyet az alábbi linken lehet megtenni: https://tarhely.gov.hu/ckp-regisztracio/tajekoztato.html

EGYÉNI VÁLLALKOZÓKRA VONATKOZÓ RENDELKEZÉSEK
Az egyéni vállalkozó az Eüsztv. 14. §-a szerinti hivatalos elérhetőségként az Ügyfélkapu tárhelyét jogosult használni, így az e-Papír használatához is az Ügyfélkapus azonosítás szükséges.

TERMÉSZETES SZEMÉLY ÜGYFELEKRE VONATKOZÓ RENDELKEZÉSEK
Az Eüsztv. 9. § (3) bekezdése értelmében természetes személy csak törvényben kötelezhető elektronikus ügyintézésre. A vonatkozó szabályozás értelmében a Kormányhivatal a természetes személyek számára opcionális jelleggel az alábbi lehetőségeket biztosítja:


- A munkavédelmi szakterületet érintő 11 ügyben van lehetőség Általános Nyomtatványkitöltő (ÁNYK) keretrendszerben publikált űrlapok segítségével bejelentés megtételére. Az elektronikus űrlapok az alábbi linken elérhetők:
http://www.kormanyhivatal.hu/hu/jasz-nagykun-szolnok/hirek/anyt
- Azon ügytípusok esetén, melyek esetében nem áll rendelkezésre ÁNYK űrlap, a kérelmek és egyéb nyilatkozatok benyújtása általános célú elektronikus kérelem űrlapon (e-Papír) történhet. Az e-Papír elérhetősége: https://epapir.gov.hu/


- Elektronikus kérelmek benyújtásához ügyfélkapus regisztráció szükséges! Természetes személyek részére az Ügyfélkapu regisztráció folyamatának részletes leírása az alábbi linken található: https://segitseg.magyarorszag.hu/segitseg/ugyfelkapu/regisztracio

FIGYELEM!
A Kormányhivatalhoz e-mailen megküldött kérelmek és egyéb nyilatkozatok nem felelnek meg az Eüsztv. elektronikus ügyintézésre vonatkozó követelményeinek, az e-mail az Eüsztv. 15. § (4) bekezdése alapján kizárólag tájékoztatási jellegű kapcsolattartásra szolgálhat.

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Karcagi Járási Hivatal elektronikus elérhetősége:
Hivatali kapu azonosító: JH16KARCAG
KRID: 616431744

Hodos JuliannaKarcagi Járási Hivatal hivatalvezető

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 20:15, csütörtök | Helyi

Kutyás szépségversenyen keresik a Tisza-tó szépét a tiszafüredi Kutyás majálison

Második alkalommal rendezik meg a tiszafüredi kutyastrandon, a Mancsos Pancsolóban a Kutyás majálist május 1-jén, ahol egész nap kutyás és családi programokkal várják a gazdákat és az ebeket.

2024. Április 18. 15:00, csütörtök | Helyi

VISSZATARTOTTA A BETÖRŐT

Az éj leple alatt, egy családi ház ablakán keresztül surrant be egy ingatlanba egy helyi férfi Kunmadarason, abban a reményben, hogy amíg a bent lakók alszanak, addig ő viszi az értékeket.

2024. Április 18. 13:51, csütörtök | Helyi

HOROGRA AKADTAK

Két napon is tiltott módszerrel halászókat fogtak a vízirendészek és hivatásos halőrök Tiszasüly külterületén. A rendőrök összesen hét férfit hallgattak ki gyanúsítottként.

2024. Április 18. 13:00, csütörtök | Helyi

KÖLTÉSZET NAPJA HAJDÚSZOBOSZLÓN

Sokan hitték azt, hogy vandálok jártak Hajdúszoboszlón, hiszen aki a főtéren végigsétált, mindenfelé összefirkált kirakatokat láthatott.