Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2019. Január 19. 19:36, szombat | Helyi

ÉLÉNK ÉRDEKLŐDÉS VOLT A KONFERENCIA IRÁNT

ÉLÉNK ÉRDEKLŐDÉS VOLT A KONFERENCIA IRÁNT

Az élénk érdeklődéssel kísért konferencián a hallgatóság között nagyon sok diák volt,

A Városháza dísztermében zajlott az a történelmi konferencia, mely témáját tekintve illeszkedett az első világháború befejezésének századik évfordulója alkalmából létrejött rendezvények sorozatába. Címe: Az Osztrák-Magyar Monarchia és Magyarország összeomlása 1918-ban; konfliktusok és megoldási kísérletek

A Karcag Városi Önkormányzat és a Debreceni Egyetem Történelmi Intézete társszervezésében megrendezett tudományos szimpózium 12 tudományos fokozattal minősített előadója tehát a „Nagy Háborúra”, valamint az ezt kísérő sorsfordító magyar történelmi eseményekre emlékezett.


- A konferencia az előadók szerint is nagyon jól sikerült - mondta a Karcag Televíziónak adott interjújában a Karcagi Nagykun Református Gimnázium történelem-földrajz szakos pedagógusa dr. Pintér Zoltán Árpád, aki Karcag és a karcagi honvédek a Nagy Háborúban címmel tartott előadást.


Az élénk érdeklődéssel kísért konferencián a hallgatóság között nagyon sok diák volt, így ők első kézből kaphattak pontos történelmi információkat a jeles előadóktól.
Dr. Pintér Zoltán Árpád a Karcagról mozgósított katonák szerepéről is szólt, valamint az akkori Karczagi Református Főgimnáziumból hadra kelt fiatalok szerepét is bemutatta, illetve dr. Szentesi Tóth Kálmán polgármester első világháború alatti tevékenységéről is beszélt. A tervek szerint 2019-ben a konferencia anyaga megjelenik egy kötetben, hogy minél több emberhez eljussanak az elhangzott információk - mondta el a tanár úr.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 11:03, kedd | Helyi

A MECCS VÉGÉRE ELFOGYOTT A TÜRELME A FOCISTÁNAK

2024. Április 16. 10:02, kedd | Helyi

KORÁBBAN KEZDŐDHET NAGYKÖRŰN A CSERESZNYESZÜRET

Virágba borult Magyarország cseresznyéskertje. Nagykörű határában fehérlik a több ezer cseresznyefa.

2024. Április 16. 10:00, kedd | Helyi

LEBUKTAK A DROGTERJESZTŐK

A rendelkezésre álló adatok szerint az öt férfi 2023 márciusától elsősorban Rákóczifalván, Szolnokon és Zagyvarékason szervezett formában – egymással konspirálva – marihuánával kábítószer- kereskedelmet bonyolítottak.

2024. Április 15. 14:06, hétfő | Helyi

Parkoló járművekbe hajtott egy autó Karcagon

Egy parkoló kisteherautónak, illetve egy másik járműnek ütközött egy személygépkocsi vasárnap hajnalban Karcagon, a Püspökladányi úton.