Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2023. Június 09. 05:00, péntek | Helyi

ÉLETVESZÉLYES SÉRÜLÉST OKOZOTT

ÉLETVESZÉLYES SÉRÜLÉST OKOZOTT

A Szolnoki Törvényszék életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt 2 év – végrehajtásában 2 évre – felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt egy a 34 éves büntetlen előéletű férfit.

A vádlott 2022. április 4-én dél körül, ebédelés közben, az asztalnál mellette ülő jóbarátját tréfából hasba ütötte. A cimbora ezen csak nevetett, és megjegyezte, hogy „Csak ennyit tudsz?!”, de később rosszul lett, és másnap reggel rohammentővel kellett kórházba szállítani, ahol életmentő műtétet hajtottak végre rajta. Mint kiderült, az ütés olyan szerencsétlenül érte, hogy a lépét el kellett távolítani.

Az ügyben 2022. november 29-én emelt vádat a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség.

A Szolnoki Törvényszék előkészítő ülésén a vádlott a váddal egyezően beismerte a bűncselekmény elkövetését, és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról, így a bíróság aznap ítéletet hozott. A döntést az ügyészség, a vádlott és a vádlott védője is tudomásul vette, így az első fokon jogerőre emelkedett.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 15:17, csütörtök | Helyi

FOSZTOGATNAK A TEMETŐBEN

Ellopott virágok, koszorúk, megrongált sírhelyek. Évek óta jelentős anyagi és érzelmi károkat okoznak azok, akik rendszeresen lopnak, rongálnak a szolnoki temetőben.

2024. Május 02. 15:08, csütörtök | Helyi

Kigyulladt egy istálló Öcsödnél

Kigyulladt egy negyven négyzetméteres istálló szerda délelőtt egy Öcsöd külterületén található tanyán.

2024. Május 02. 13:15, csütörtök | Helyi

POKOLLÁ TESZI AZ ÉLETÜKET

Összekent ajtó, beragasztózott zár. Rendszeresen szembesülnek ezekkel a bosszantó dolgokkal az egyik szolnoki lakótelep lakói. És ez még nem minden!

2024. Május 02. 10:11, csütörtök | Helyi

NÉPISMERETI VETÉLKEDŐ

Honnan jöttünk, hová tartunk, kik az őseink? Ezekre a kérdésekre kellett felelniük azoknak a maristásoknak, akik részt vettek az iskola népismereti vetélkedőjén.