Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2016. Május 25. 11:49, szerda | Bulvár
Forrás: mti

Elképesztő mennyien nézték idén az Eurovíziós Dalfesztivált

Elképesztő mennyien nézték idén az Eurovíziós Dalfesztivált

A tavalyinál ötmillióval több, 204 millió néző látta az Eurovíziós Dalfesztivál két középdöntőjét és döntőjét, amelyet 42 országban sugároztak.

Az áltagos nézettség negyven országban 36,3 százalékos volt. A legtöbben, 9,3 millióan Németországban követték a döntőt a képernyő előtt, ami 36,8 százalékos nézettséget jelent. A 328 ezer lakosú Izlandnak viszont 95,3 százalékát érdekelte a döntő közvetítése, holott versenyzőjük nem jutott tovább.

A dalversenyt rendező Svédország lakóinak 84,7 százaléka látta a döntőt, ami 3,6 milliós közönséget jelent, az utóbbi 16 évben a svédeknél ez volt legmagasabb nézőszám.

Ukrajnában 2010 óta idén övezte a legnagyobb érdeklődés a versenyt, amelyet végül az ország versenyzője, Jamala nyert meg.

Nagy-Britanniában szintén sokan választották a programot: átlagosan 7,2 millió néző látta a döntőt, amelyen Justin Timberlake is fellépett sztárvendégként.

A BBC News szerdai beszámolója szerint sok fiatal nézőt vonzott a műsor: a 15-24 éves korosztály a negyven ország közönségének 42,4 százalékát tette ki.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.

2024. Április 10. 07:32, szerda | Bulvár

Jövő vasárnapig lehet jelentkezni a Nemzeti Kibervédelmi Intézet hackerversenyére

Április 21-én éjfélig lehet jelentkezni a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének hackerversenyére.

2024. Április 09. 07:40, kedd | Bulvár

Parancsnoki elismerésben részesültek a szombati, bosznia-hercegovinai mentésben résztvevő magyar katonák

Elismerő parancsnoki érmeket adott át Sticz László vezérőrnagy, az EUFOR Althea parancsnoka a szombati életmentő akcióban résztvevő katonáknak és a civil repülésirányítónak a Szarajevó melletti Butmir táborban

2024. Április 05. 09:32, péntek | Bulvár

Szlovákiában betiltják a mobiltelefonok használatát az általános iskolák alsó tagozatán

A szlovákiai általános iskolák alsó tagozatának első három évfolyamában teljesen, a felsőbb évfolyamokban pedig néhány kivétellel betiltják a mobiltelefonok használatát a tanulók számára