Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2017. December 11. 15:33, hétfő | Helyi
Forrás: KARCAG TV

ELKEZDTÉK SÜTNI A BEJGLIT A PÉKEK

ELKEZDTÉK SÜTNI A BEJGLIT A PÉKEK

A karácsony jellegzetes csemegéje a bejgli. A legkelendőbb a diós és a mákos. A karcagi pékek megkezdték a sütemény sütését.

Elkezdődött az adventi időszak, a pékek már készülnek karácsonyra és elkezdték sütni a bejglit. Laczik Dénesné pékségvezetővel beszélgettünk az idei beijgli sütésről.

- Éppen ma kezdtük el a bejglit is sütni, mert most már nagyon szorít bennünket az idő, viszont nem szeretjük ha sokáig itt áll nálunk, ezért kezdtük el ma a sütést. Elsősorban diós és mákos bejglit készítünk, de szoktunk marcipánosat és gesztesnyéset is sütni, mert néha vannak ilyen extra igények, amiket teljesítünk.

A bejgli ára tavalyhoz képest 10%-al lehet drágább, ugyanis a hozzávalók ára jelentősen drágult az elmúlt évben.

- Ennek van egy meghatározott összetétele, egy zsíros, margarinos tésztából készül, a bejglinek az a lényege, hogy ugyanannyi tölteléknek kell lenni benne mint tésztának. Sajnos muszáj emelni az árát, mert az idén nem sok dió termett és lényegesen megemelték az árát, a máknak is drágult az ára. Időközben folyamatosan emelték a margarin árát, a tejföl, a tojás, tehát minden összetevő drágult, így kénytelenek vagyunk mi is emelni az árát a bejglinek.

A pékségvezető azt tanácsolja, hogy érdemes megkóstolni a bejglit, mielőtt nagyobb mennyiséget vásárolunk belőle.

- Amikor kitesszük a boltba, már rögtön elkezdik kóstolgatni, aki karácsonyra bejglit szeretne, az szereti előtte megkóstolni. Azt is szoktuk a saját boltjainkba, hogy felszeleteljük és kínáljuk a vevőket. Elég nagy munka a bejlgit elkészíteni és ez kifejezetten kézműves munka, hogyha elégedettek a minőséggel, akkor szívesen megveszik.

Címkék: Karcag

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:00, szerda | Helyi

TÁRGYALÁSSAL FOLYTATÓDIK AZ ÜGY

Ritkaságszámba menő döntés született a Szolnoki Törvényszéken:

2024. Április 24. 09:00, szerda | Helyi

FEGYELMEZETLEN LÉLEKGYÓGYÁSZOK

A NAV munkatársai azokat az internetes szolgáltatókat szűrték ki, akik gyaníthatóan bejelentés nélkül, kontárként végzik tevékenységüket, illetve, akik a számla-, és nyugtaadást elmulasztják.

2024. Április 23. 15:51, kedd | Helyi

Kerékpáros kompokat adtak át a Tisza-tó melletti Tiszaderzsen

Két kerékpáros kompot adtak át Magyarország második legnagyobb tava, a Tisza-tó melletti Tiszaderzsen.

2024. Április 23. 13:39, kedd | Helyi

Kerítés égett Kisújszálláson

Kigyulladt egy ingatlan kerítése hétfő éjszaka Kisújszálláson, a Petőfi utcában.