Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2017. Szeptember 25. 08:07, hétfő | Helyi

ÉLMÉNYKERTET ALAKÍTOTTAK KI

ÉLMÉNYKERTET ALAKÍTOTTAK KI

Százhúsz önkéntes összefogásával a Jessi és Társai Alapítvány
Élménykertet alakított ki a Gólyafészek Otthonban.

Szilágyi Lajos kuratóriumi elnök soha nem látott, példa nélküli összefogást tapasztalt a környék vállalkozói és önkéntesei, a Gólyafészek Otthon és a megyei önkormányzat részéről.


Mindenki azért dolgozott, hogy egy magaságyásos fűszerkertet alakítsanak ki az
otthon lakóinak, hogy az ott termesztett növényeket a kerekesszékes fogyatékos
lakók gondozzák, s a konyha felhasználhassa, valamint a foglalkoztató órákon is
hasznosítani tudják majd.

Kovács Sándor, a megyei közgyűlés elnöke maga is kétkezi munkájával vett részt az önkéntes napon, tolta a földdel teli talicskát és lapátolta a földet az ágyásokba.
- Nem lehet eldönteni, hogy ki kapott többet ettől a naptól.

Azok a dolgozó fiatalok, felnőttek, akik itt élnek az intézményben, vagy mi, akik tehettünk valamit az otthonért. A közösség is nagyon sokat kapott, a gondozottak számára bármilyen adomány, segítség nagyon fontos - vélte az elnök, aki gyerekkora óta ismeri a Gólyafészek otthon lakóit, így, amikor megkeresték, hogy önkéntes munkát kell végezni, azonnal igent mondott, mert nagyon jó volt olyat adni, ami az otthon lakóinak hasznos, s kétkezi munkával tudták megvalósítani. Ő maga is sokat kapott ettől a naptól, hiszen olyan önkéntes között volt, akik maguk is kétkezi munkájukkal nagyon sokat segítettek.

Nagy örömmel vette az önkéntesek megkeresését Kállai Mihályné, az intézmény vezetője is. A palántázás, a gondozás, a termések leszedése, megszárítása, abból teák készítése egész évben ad majd elfoglaltságot az otthon lakóinak.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 15:00, csütörtök | Helyi

VISSZATARTOTTA A BETÖRŐT

Az éj leple alatt, egy családi ház ablakán keresztül surrant be egy ingatlanba egy helyi férfi Kunmadarason, abban a reményben, hogy amíg a bent lakók alszanak, addig ő viszi az értékeket.

2024. Április 18. 13:51, csütörtök | Helyi

HOROGRA AKADTAK

Két napon is tiltott módszerrel halászókat fogtak a vízirendészek és hivatásos halőrök Tiszasüly külterületén. A rendőrök összesen hét férfit hallgattak ki gyanúsítottként.

2024. Április 18. 13:00, csütörtök | Helyi

KÖLTÉSZET NAPJA HAJDÚSZOBOSZLÓN

Sokan hitték azt, hogy vandálok jártak Hajdúszoboszlón, hiszen aki a főtéren végigsétált, mindenfelé összefirkált kirakatokat láthatott.

2024. Április 18. 11:00, csütörtök | Helyi

BALTÁVAL TÁMADT ISMERŐSÉRE

Emberölés bűntettének kísérlete miatt indítványozta a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség egy 38 éves szolnoki férfi letartóztatását.