Városlista
2018. június 19, kedd - Gyárfás

Hírek

2018. Június 11. 20:42, hétfő | Helyi
Forrás: KARCAG TV

ÉRTÉKTEREMTÉS BEREKFÜRDŐBEN

ÉRTÉKTEREMTÉS BEREKFÜRDŐBEN

Berekfürdőben 2012 óta foglalkoznak a közfoglalkoztatás keretében, 7 hektár földön konyhakerti növények termesztésével.

2018-ra már 3 termálvízzel fűtött fóliasátorban is termelhetik a paprikát, paradicsomot, de ezen kívül primőr zöldségek termesztésével és palántaneveléssel is foglalkoznak.

Az értékteremtő beruházás keretében a helyi piacon értékesítik a megtermelt arut, a virágok pedig a közterületeket díszitik a kiemelt turisztikai övezetben.

Pályázat keretében hamarosan egy feldolgozó üzem is megépül a településen, így az év minden napján fel tudják dolgozni a termékeket és a beruházás folyamatos bevételt biztosíthat a településnek.

A kertészetben jelenleg 15 ember dolgozik. Gondoskodó munkájuknak köszönhetően a termés jó ütemben növekszik.

Új lehetőséget biztosít a termelés szempontjából a fóliasátor. Jelenleg sárgadinnye és fűszerpaprika termesztésével prógálkozik a település. A burgonya és az uborka termesztése mellett a gyümölcsfák telepítése is megkezdődött Berekfürdőben.

Karsainé Erős Ilona elmondta, hogy a termelésnél minimális mennyiségű vegyszert használnak, ez lehetővé tette azt, hogy a sikeres beporzás érdekében poszh méheket telepítsenek a fóliasátrakba.

Az ide termés a szakember szerint, az időjárástól függően kielégítő lehet, a paprika és a paradicsom értékesítése néhány napon belül megkezdődik a berekfürdői piacon.

Ezek érdekelhetnek még

2018. Június 18. 17:33, hétfő | Helyi

Gyerekek is adományoztak beteg és rászoruló társaiknak a UPC segítségével

Összesen 57 zsák, vagyis közel 7000 darab plüssfigura gyűlt össze,

2018. Június 18. 16:07, hétfő | Helyi

Megújult a Karcag-Apavári vadászház

A Nefag Zrt. megújult Karcag-Apavári Vadászházát pénteken adták át ünnepélyesen.

2018. Június 17. 17:27, vasárnap | Helyi

Egyedüli nőként örökös pásztor lett

Újra tizenketten ülnek Hortobágy Örökös pásztorainak asztalánál. A minap a Hortobágyon megtartott titkos szavazáson a pásztorok a karcagi Béres Mihályné Márki Piroskát beválasztották a jeles asztaltársaságba.

2018. Június 17. 17:22, vasárnap | Helyi

Finom az idei cseresznye

Már kapható a piacon a ropogós, nagyszemű magyar cseresznye. Az idei termés jó, az árak tavalyhoz képest minimálisan emelkedtek. Jelenleg 500-600 forintba kerül egy kiló gyümölcs.