Városlista
2018. augusztus 20, hétfő - István

Hírek

2018. Június 11. 20:42, hétfő | Helyi
Forrás: KARCAG TV

ÉRTÉKTEREMTÉS BEREKFÜRDŐBEN

ÉRTÉKTEREMTÉS BEREKFÜRDŐBEN

Berekfürdőben 2012 óta foglalkoznak a közfoglalkoztatás keretében, 7 hektár földön konyhakerti növények termesztésével.

2018-ra már 3 termálvízzel fűtött fóliasátorban is termelhetik a paprikát, paradicsomot, de ezen kívül primőr zöldségek termesztésével és palántaneveléssel is foglalkoznak.

Az értékteremtő beruházás keretében a helyi piacon értékesítik a megtermelt arut, a virágok pedig a közterületeket díszitik a kiemelt turisztikai övezetben.

Pályázat keretében hamarosan egy feldolgozó üzem is megépül a településen, így az év minden napján fel tudják dolgozni a termékeket és a beruházás folyamatos bevételt biztosíthat a településnek.

A kertészetben jelenleg 15 ember dolgozik. Gondoskodó munkájuknak köszönhetően a termés jó ütemben növekszik.

Új lehetőséget biztosít a termelés szempontjából a fóliasátor. Jelenleg sárgadinnye és fűszerpaprika termesztésével prógálkozik a település. A burgonya és az uborka termesztése mellett a gyümölcsfák telepítése is megkezdődött Berekfürdőben.

Karsainé Erős Ilona elmondta, hogy a termelésnél minimális mennyiségű vegyszert használnak, ez lehetővé tette azt, hogy a sikeres beporzás érdekében poszh méheket telepítsenek a fóliasátrakba.

Az ide termés a szakember szerint, az időjárástól függően kielégítő lehet, a paprika és a paradicsom értékesítése néhány napon belül megkezdődik a berekfürdői piacon.

Ezek érdekelhetnek még

2018. Augusztus 20. 12:58, hétfő | Helyi

Streetball bajnokság

A XXVII. Nagykunsági Kulturális Napok keretében vasárnap a Kosárliget pályán rendezett streetball bajnokságon közel harminc csapat vett részt a megye több településéről.

2018. Augusztus 20. 10:59, hétfő | Helyi

Fának, majd egy kerítésnek csapódott: a helyszínen vesztette életét a berekfürdői baleset sérültje

Tragédiával kezdődött augusztus 20-a: hétfő éjjel, nem sokkal éjfél után súlyos baleset történt Berekfürdőn.

2018. Augusztus 18. 13:47, szombat | Helyi

2018-as Tour de Hongrie

A Városháza elől rajtolt el szombat délelőtt a Tour de Hongrie 2018 mezőnye. A Magyar Kerékpáros Körversenyen a NKSZ licencével rendelkező, meghívott csapatok vesznek részt.

2018. Augusztus 18. 09:37, szombat | Helyi

A XXVII. Nagykunsági Kulturális Napok

A XXVII. Nagykunsági Kulturális Napokat a Dérynében Dobos László polgármester nyitotta meg, majd a megyei díjjal kitüntetett Déryné Pántlika csoportja adott fergeteges műsort.