Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2016. Szeptember 23. 07:33, péntek | Sport

Fantasztikus autóval, egy remek versenyen

Fantasztikus autóval, egy remek versenyen

Kovács György - Tekeres Laura
Toyota Celica 205 GT4
Salgó 2016 a Grepton Kupáért
2016.09.17-18.

A mezőny egyik legszebb, ha talán nem a legszebb versenyautójával vágott neki Gyurka és Laura a Salgó 2016 Rally-nak.
A pilótát kérdem a verseny után.

Az életben is egy párt alkottok, most pedig pár négyzetméterre "zsúfolódtatok" össze a Salgó 2016 a Grepton kupáért rallye erejéig. A Historic bajnokság előfutói voltatok két napig. Szombaton egy jó kis prológon, vasárnap pedig nyolc gyorsasági szakaszon csodálhatták meg a kilátogató nézők Toyota Celica 205 GT4-t.

Miként is sikerült abszolválni a szombat délutáni prológot, illetve mit szóltok a kilátogató nézőkhöz, szurkolókhoz?

- Ámultunk és bámultunk, hogy a szakadó eső ellenére mennyien látogattak ki a prológra. Nagyon jó érzés, hogy még mindig ilyen sok embert vonz ez a számunkra oly kedves sportág.

Amit nagyon sajnáltam, hogy a nézőket nem tudtam úgy kiszolgálni, ahogy elvárták és szerettem volna.

Terveink között szerepelt murva gumival menni, de az nem ment fel még a gyári fékre sem. Így az intermédiát választottam, ami ráadásul rettentően jól fogott… Nincs sperr difi a kocsinkban sem elöl, sem hátul, széria hajtással mentünk, úgyhogy sajnos a gumi körüli körzőzést nem tudtam abszolválni… Nagyon akartam, kétszer is tolattam… Nem szeretek magyarázkodni. Sajnálom, akinek csalódást okoztam. Mindenesetre megrendeltem a hátsó sperr-t!

Vasárnap nyolc futam várt rátok. Salgótarján - Vizslás és Cered - Zagyvaróna gyorsokon oda-vissza mentetek az éles mezőny előtt. Rég ültetek már versenyautóban.

Hogy sikerült összerakni a gyorsaságikat, voltak kalandjaitok?

- Az első négy gyorsasági nekünk etapnak számított… Apró problémákkal küzdöttünk. Nem mentem még gyorsan a kocsival előtte, ezért számunkra tényleg teszt volt ez a verseny. Az ALS–t nem tudtunk használni, nem mintha olyan fontos lenne, mivel én a bal lábbal fékezők közé tartozom… Csak a hangját szeretem. Az első két gyorsasági szakaszon még intermédiával mentünk, a 3-4. gyorsra raktuk fel a közép kemény gumikat, amik nagyon jók lettek volna, ha nem érnek bele hátul, mivel szélesebbek voltak, mint az előtte használtak. Ezért hátul puha, elől keményebb gumival mentünk. Ami azt eredményezte, hogy a hátulja nagyon elmelegedett… Ami nem sikerült a prológon, az sikerült a ceredi gyorsasági közepétől a verseny második felében… Kiszolgáltuk a nézőket! Nem utolsó sorban mi is jól éreztük magunkat, még ha az időeredményeink nem is voltak túl acélosak. Az összes körülményt belülről látva nem vagyunk elkeseredve. Úgy érezzük, hogy van keresni valónk ebben a sportágban még mindig. Amit a következő versenyünkön a hibák kijavítása után igyekszünk is bebizonyítani.

Összegeznéd a két napos versenyt?

- Szerintem minden tökéletes volt. A végére nagyon élveztük. Talán egyetlen dolgot nem értettünk. Azt, hogy miért kanyar kijáratra az egyenes elejére raktak pár lassítót. De ez már csak szőrszál-hasogatás. Nagyon jó pörgős verseny volt, komolyabb csúszás nélkül, ami a rendezőket dicséri.
Ami pedig a legfontosabb, hogy a kitűzött célunk teljesült. Célba értünk és rettentően jól éreztük magunkat.

Legközelebb hol találkozhatunk veletek, milyen versenyen?

- Szilveszter rallye-n mindenképp szeretnénk rajthoz állni és már nem akarok magyarázkodni. Egy jó kocsival jó eredmény a cél, amiért mindent meg is fogunk tenni. Nagyon köszönjük családunknak, barátainknak a drukkolást, támogatást és segítséget.


Partnereink: Flex, Dunakanyar Autóház Kft., Molino.hu, Duna House.
Külön szeretnénk kiemelni Takács Antal (Taki) csapatvezetőnk segítségét, valamint Bánfalvi Józsi és Gera Feri szervizeseink munkáját.


- Hajósi Miklós -
www.hajoka.hu

Címkék: autósport

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Sport

A végén fordított a Fradi, döntőbe jutott a Magyar Kupában

A már bajnok Ferencváros jutott másodikként a labdarúgó MOL Magyar Kupa fináléjába, mivel szerdán hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a másodosztályban éllovas Nyíregyházát, Balmazújvárosban.

2024. Április 25. 08:02, csütörtök | Sport

Második helyen zárt Benyó Máté Nyirádon

A szezonnyitó máriapócsi győzelem után Nyirádon a második helyet szerezte meg a Korda Racing csapatában versenyző Benyó Máté, Kovács Sámuel a dobogó legfelső fokára állhatott.

2024. Április 24. 14:30, szerda | Sport

Veszélyben a feljutás, a Győr azonnali hatállyal menesztette Kuznyecov Szergejt

A labdarúgó Merkantil Bank Ligában harmadik helyen álló ETO FC Győr azonnali hatállyal szerződést bontott Kuznyecov Szergej vezetőedzővel.

2024. Április 24. 07:51, szerda | Sport

MOL Magyar Kupa - A Paks jutott elsőként a döntőbe

A bajnokságban harmadik helyezett Paksi FC jutott elsőként a labdarúgó MOL Magyar Kupa fináléjába, miután kedden hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a vendég Kisvárdát.