Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2024. Március 14. 15:00, csütörtök | Helyi
Forrás: karcag tv

FARSANGOLTAK A KUTHEN UTCAI OVIBAN

FARSANGOLTAK A KUTHEN UTCAI OVIBAN

Batman angyallal táncolt, míg Pókember egy boszorkánnyal ropta. Nagysikerű hollywoodi film nem készül ebből a jelenetből, de a Kuthen utcai óvodások számára nem is ez a fontos.

Hanem az, hogy a maguk eszközeivel ők is hozzájárultak a télűzéshez.

Elszabadultak a fölösleges energiák a Kuthen utcai óvodában. Ez ilyenkor, farsang idején illő is. De arra senki sem számított, hogy a rövid riport közben még a mesekönyv is hanyatt esik.


A gyerekek és a felnőttek jelmezbe bújva búcsúztatjuk el a telet és különböző játékos feladatokkal, énekléssel, verssel próbálunk elköszönni ettől a zord időtől.


Bár az idei tél sem fog fogcsikorgató, nem fagytak oda a farkasok a fákhoz, a tél elűzéséből jó, ha mindenki, kiveszi a részét. Így tett Super Mario, Batman, Pókember és persze számtalan királylány, hercegnő is.


Nálunk már hagyomány a Kuthen utcai óvodában, hogy az öt csoport a
délelőtt végén egy közös ünnepléssel búcsúzik el a téltől, ami a tornateremben történik és inkább mi készültünk, a gyerekeknek nagy kedvencük ez a konfetti- kilövés és ezt várják borzasztóan minden évben, egyébként folyamatosan zajlik a farsangra való készülés mellett a egyéb szakmai munka is.


Angyal és boszorka versenyez csokikarika- evésben. Minden játékos feladatból többet kellett vállalni, hiszen az influenza- járvány miatt az óvodába járó százhat gyermek közül „csak” hetven tudott jelmezbe bújni a farsangi mulatságon. Hogy mennyire sikerült a Kuthen úti ovisoknak a télűzés, annak hatékonyságáról Önök is meggyőződhetnek, ha kinéznek az ablakon, vagy kimennek az utcára.

Címkék: farsang, kuthen óvoda

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 17:00, szombat | Helyi

PÁLINKÁSÜVEGGEL VERTE FEJBE-AGYZÚZÓDÁS LETT A VÉGE

Mezőtúron egy születésnapi összejövetel durvult el olyannyira, hogy a bulin résztvevő egyik férfi súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett.

2024. Április 27. 15:00, szombat | Helyi

ROKKANTKOCSIST TÁMADOTT MEG

Felháborító eset történt városunkban. Egy rokkant kocsival közlekedő idős férfit raboltak ki a nyílt utcán.

2024. Április 27. 09:00, szombat | Helyi

BUSZMEGÁLLÓBAN ÉLESZTETTÉK ÚJRA

Egy 70 év körüli szolnoki nő hazafelé tartott, amikor minden előzmény nélkül, hirtelen összeesett a buszpályaudvaron, számolt be az esetről az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldalán.

2024. Április 26. 15:00, péntek | Helyi

NAGYNAK TŰNT A BAJ

Nagynak tűnt a baj, azonban szerencsére nem járt súlyosabb sérülésekkel az a közlekedési baleset, amelynek részesei egy személyautó és egy követ szállító teherautó volt Kisújszálláson.