Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2019. Február 10. 13:09, vasárnap | Helyi

FEJLESZTÉSEK AZ ABÁDSZALÓKI ISKOKLÁBAN

FEJLESZTÉSEK AZ ABÁDSZALÓKI ISKOKLÁBAN

Közel 60 millió forintos uniós támogatásból újulhatott meg a 125 éves Tomajmonostorai Általános Iskola épülete.

A támogatást a Karcagi Tankerületi Központ nyerte az EFOP-4.1.3-17 – Az állami fenntartású köznevelési intézmények tanulást segítő tereinek infrastrukturális fejlesztése című konstrukció keretein belül.


A beruházásra fordított összegből a több, mint 125 éves múltra visszatekintő Tomajmonostorai Általános iskola felújítását végezték el. A korábbi elektromos hálózat már elavulttá vált, nem volt lehetséges annak terhelése, ezért az érintésvédelmi rendszer felújításával egyidejűleg a teljes hálózat cseréje elkészült.


Az új hálózatnak köszönhetően a tartalékvilágítás is kiépítésre kerülhetett, melynek keretében a menekülési irányokat jelző kijáratmutató lámpatesteket is beépítették a szakemberek. Kialakították az informatikai és vagyonvédelmi rendszert. Elkészült a vizesblokkok felújítása és a teljes épület tisztító festést kapott, továbbá a korábbi olajlábazat helyére 1,5 m magasságig lambéria burkolat került.


A nevelői és igazgatói iroda új laminált burkolatot kapott és az iskolai bejárat fölé előtető épült. Az iskolaudvari salakos futópálya helyett korszerű, rekortán futópálya került megépítésre. Az iskolai munkavégzés és az oktatás magasabb színvonalú elérése érdekében bútorok, berendezési tárgyak, valamint eszközbeszerzés is realizálódott a projekt keretében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 09:00, szerda | Helyi

FEGYELMEZETLEN LÉLEKGYÓGYÁSZOK

A NAV munkatársai azokat az internetes szolgáltatókat szűrték ki, akik gyaníthatóan bejelentés nélkül, kontárként végzik tevékenységüket, illetve, akik a számla-, és nyugtaadást elmulasztják.

2024. Április 23. 15:51, kedd | Helyi

Kerékpáros kompokat adtak át a Tisza-tó melletti Tiszaderzsen

Két kerékpáros kompot adtak át Magyarország második legnagyobb tava, a Tisza-tó melletti Tiszaderzsen.

2024. Április 23. 13:39, kedd | Helyi

Kerítés égett Kisújszálláson

Kigyulladt egy ingatlan kerítése hétfő éjszaka Kisújszálláson, a Petőfi utcában.

2024. Április 23. 12:38, kedd | Helyi

VÍZVISSZATARTÁSSAL KÉSZÜLNEK AZ ASZÁLYRA

A KÖTIVIZIG működési területén a medrekben, tározókban, holtágakban, halastavakban visszatartott, illetve tározott vízkészlet meghaladja a 298 millió köbmétert.