Városlista
2019. április 24, szerda - György

Hírek

2019. Február 10. 13:09, vasárnap | Helyi

FEJLESZTÉSEK AZ ABÁDSZALÓKI ISKOKLÁBAN

FEJLESZTÉSEK AZ ABÁDSZALÓKI ISKOKLÁBAN

Közel 60 millió forintos uniós támogatásból újulhatott meg a 125 éves Tomajmonostorai Általános Iskola épülete.

A támogatást a Karcagi Tankerületi Központ nyerte az EFOP-4.1.3-17 – Az állami fenntartású köznevelési intézmények tanulást segítő tereinek infrastrukturális fejlesztése című konstrukció keretein belül.


A beruházásra fordított összegből a több, mint 125 éves múltra visszatekintő Tomajmonostorai Általános iskola felújítását végezték el. A korábbi elektromos hálózat már elavulttá vált, nem volt lehetséges annak terhelése, ezért az érintésvédelmi rendszer felújításával egyidejűleg a teljes hálózat cseréje elkészült.


Az új hálózatnak köszönhetően a tartalékvilágítás is kiépítésre kerülhetett, melynek keretében a menekülési irányokat jelző kijáratmutató lámpatesteket is beépítették a szakemberek. Kialakították az informatikai és vagyonvédelmi rendszert. Elkészült a vizesblokkok felújítása és a teljes épület tisztító festést kapott, továbbá a korábbi olajlábazat helyére 1,5 m magasságig lambéria burkolat került.


A nevelői és igazgatói iroda új laminált burkolatot kapott és az iskolai bejárat fölé előtető épült. Az iskolaudvari salakos futópálya helyett korszerű, rekortán futópálya került megépítésre. Az iskolai munkavégzés és az oktatás magasabb színvonalú elérése érdekében bútorok, berendezési tárgyak, valamint eszközbeszerzés is realizálódott a projekt keretében.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Április 23. 13:15, kedd | Helyi

Átadták a Karcagi Rendőrkapitányság új épületét

A miniszter elmondta, hogy az új épület, a magas elismertség azonban kötelez is.

2019. Április 22. 09:39, hétfő | Helyi

KÖZMUNKAPROGRAM ABÁDSZALÓKON

Balogh Gyula Abádszalók város polgármestere arról számolt be a Karcag Televíziónak, hogy hogyan alakul a településen a közmunkaprogram.

2019. Április 22. 09:38, hétfő | Helyi

KATASZTRÓFAVÉDELMI VERSENY

Területi Elsősegélynyújtó és Katasztrófavédelmi Versenyt tartottak április a kunhegyesi sportcsarnokban.

2019. Április 19. 20:05, péntek | Helyi

MUZSIKÁS EGYÜTTES KARCAGON

Muzsikás együttes több, mint 10 éve járja az ország általános- és középiskoláit a Rendhagyó énekóra MOL-ban programjukkal.