Városlista
2019. február 24, vasárnap - Mátyás

Hírek

2019. Február 10. 13:09, vasárnap | Helyi

FEJLESZTÉSEK AZ ABÁDSZALÓKI ISKOKLÁBAN

FEJLESZTÉSEK AZ ABÁDSZALÓKI ISKOKLÁBAN

Közel 60 millió forintos uniós támogatásból újulhatott meg a 125 éves Tomajmonostorai Általános Iskola épülete.

A támogatást a Karcagi Tankerületi Központ nyerte az EFOP-4.1.3-17 – Az állami fenntartású köznevelési intézmények tanulást segítő tereinek infrastrukturális fejlesztése című konstrukció keretein belül.


A beruházásra fordított összegből a több, mint 125 éves múltra visszatekintő Tomajmonostorai Általános iskola felújítását végezték el. A korábbi elektromos hálózat már elavulttá vált, nem volt lehetséges annak terhelése, ezért az érintésvédelmi rendszer felújításával egyidejűleg a teljes hálózat cseréje elkészült.


Az új hálózatnak köszönhetően a tartalékvilágítás is kiépítésre kerülhetett, melynek keretében a menekülési irányokat jelző kijáratmutató lámpatesteket is beépítették a szakemberek. Kialakították az informatikai és vagyonvédelmi rendszert. Elkészült a vizesblokkok felújítása és a teljes épület tisztító festést kapott, továbbá a korábbi olajlábazat helyére 1,5 m magasságig lambéria burkolat került.


A nevelői és igazgatói iroda új laminált burkolatot kapott és az iskolai bejárat fölé előtető épült. Az iskolaudvari salakos futópálya helyett korszerű, rekortán futópálya került megépítésre. Az iskolai munkavégzés és az oktatás magasabb színvonalú elérése érdekében bútorok, berendezési tárgyak, valamint eszközbeszerzés is realizálódott a projekt keretében.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Február 23. 18:33, szombat | Helyi

ÚJ ISKOLABUSZ TOMAJMONOSTORÁN

- Az iskolában közel 100, az óvodában pedig közel 20-25 bejáró gyereket szállítunk a környező településekről és ennek a szállítását nem lehet a volán járatokkal megoldani.

2019. Február 23. 10:35, szombat | Helyi

Védelem és biztonságpolitika

A biztonságpolitikai esték vendége volt február 20-án a Déryné Kulturális Központban dr. Demkó Attila védelem és biztonságpolitikai szakértő a 20 éves magyar NATO tagságról szólt.

2019. Február 22. 20:19, péntek | Helyi

TAGGYŰLÉS A SORSTÁRSAK HÁZÁBAN

A Sorstársak Házában tartotta február 8-án taggyűlését az Országos Nyugdíjas Polgári Egyesület Karcagi Szervezete.

2019. Február 22. 20:14, péntek | Helyi

KÖZMUNKA PROGRAM KUNMADARASON

Guba László Kunmadaras község polgármestere arról számolt be televíziónknak, hogy milyen a településen folyó közmunkaprogram, amely mintegy 153 főt foglalkoztat.