Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2018. Június 15. 21:48, péntek | Helyi

Fejlesztések Nagyivánon

Fejlesztések Nagyivánon

Nagyiván nagyközség folyamatban lévő fejlesztéseiről tájékoztatta június 14-én a megyei média munkatársait Lajtos István, Nagyiván polgármestere és Bári Ágnes alpolgármester és Kovács Sándor országgyűlési képviselő.

- Nagyiván önkormányzata az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból vissza nem térítendő támogatásban részesült, a 3 projekt a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretein belül valósul meg. Mint a település vezetője elmondta, a Nagyiván Község Önkormányzat épületeinek épületenergetikai fejlesztése, a Hat Szín Virág Tagóvoda felújítása férőhelyszám bővítéssel valamint az új építésű, vegyes praxisú házi orvosi rendelő és Védőnői szolgálat épületének építése mellett - mely a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program forrásából valósul meg, van még egy buszöböl építési projekt is, ami konzorciumi formában épül meg. A három projekt eddig soha nem látott nagyságú, több mint 200 milliós fejlesztést hoz a községbe.

A projekteket az alpolgármester ismertette részletesen. A 100 milliós óvoda felújítás szerint a Hat Szín Virág Óvoda épülete nemcsak megújul, hanem egy csoportszobával is bővül a gyermeklétszám növekedésének köszönhetően van szükség a bővítésre, s tavaszra egy fejlesztőszobával, akadálymentes mosdóval is gazdagodik, de készül játszóudvar is. Az idősekre is gondoltak a pályázatok írásakor, a támogatásnak köszönhetően komplex energetikai fejlesztés történik a Szociális Szolgáltató Központ és az általános iskola épülete esetében, utóbbira napkollektorok is kerülnek az energia takarékosság jegyében. A két beruházás 65 millióból valósul meg. Az új orvosi rendelő építése is jó ütemben halad. Már csak háziorvost kell majd találni, mert a jelenlegi ép elmegy Nagyivánról, de a település vezetői mindent megtesznek azért, hogy újra állandó orvos legyen a faluban. Az új épületben kap helyet a házi orvosi, a házi gyermekorvosi és a védőnői ellátás is.

A beruházások támogatásáért Lajtos István polgármester köszönetet mondott Kovács Sándor országgyűlési képviselőnek, aki még közgyűlési elnökként segítette ezek megvalósítását. Kovács Sándor reményét fejezte ki, hogy a jövőben is lesznek hasonló fejlesztések, hiszen az újabb tervek már készülnek. A település vezetői egy átgondolt fejlesztési koncepciót készítettek, mely minden korosztályt érint a gyermekektől, iskolásokon, felnőtteken át a szépkorúakig, ez is mutatja a településnek van jövője, jövőképe. Az önkormányzati elképzelések megvalósításához a jövőben is minden támogatást, segítséget megad majd - ígérte a képviselő.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 15:51, kedd | Helyi

Kerékpáros kompokat adtak át a Tisza-tó melletti Tiszaderzsen

Két kerékpáros kompot adtak át Magyarország második legnagyobb tava, a Tisza-tó melletti Tiszaderzsen.

2024. Április 23. 13:39, kedd | Helyi

Kerítés égett Kisújszálláson

Kigyulladt egy ingatlan kerítése hétfő éjszaka Kisújszálláson, a Petőfi utcában.

2024. Április 23. 12:38, kedd | Helyi

VÍZVISSZATARTÁSSAL KÉSZÜLNEK AZ ASZÁLYRA

A KÖTIVIZIG működési területén a medrekben, tározókban, holtágakban, halastavakban visszatartott, illetve tározott vízkészlet meghaladja a 298 millió köbmétert.

2024. Április 23. 11:30, kedd | Helyi

ELKAPTÁK A TISZABURAI DÍLERT

Egy 47 éves férfi helyi lakosoknak árulta a kábítószert. A rendőrök őrizetbe vették, a bíróság elrendelte a letartóztatását.