Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. Február 25. 18:42, hétfő | Helyi

FEJLŐDŐ KUNMADARAS

FEJLŐDŐ KUNMADARAS

Dudás Dórát a Kunmadarasi Általános Iskola igazgató asszonyát kérdezte televíziónk arról, hogy milyen fejlesztések, beruházások történtek az elmúlt időszakban a település általános iskolájában.

Az igazgatónő beszélt az intézmény infrastrukturális fejlesztésére vonatkozó EFOP-os pályázatról, a tankerület által támogatott projektről is és az Önkormányzattal való együttműködésükről.

Sok minden megújult a mintegy 70 millió forintnyi összegből. Minden egyes tanterem padlózatát sikerült teljesen újjá varázsolniuk a gyerekek számára és a gyerekek örömére. Lambériázásra került sor, a lépcsők felújítására az intézményben, sőt a sorakozó területét is aszfaltozni tudták. Volt két osztályterem, amely teljes mértékben fel lett újítva kívülről és belülről egyaránt. Külsőleg a tetőszerkezet teljesen átalakításra került. Fűtéskorszerűsítésre és a nyílászárók cseréjére is volt keret. Mindezen felújításokat örömmel vették mind a szülők, mindpediglen a diákok.

„Ahogy látom a gyerekeken igyekeznek most már az intézmény értékeire jobban vigyázni”-fogalmazott az igazgatónő.
További céljaik közé sorolható, hogy a már elavult bútorzatot lecseréljék, a már meglévő újak mellé.

Az iskola együttműködése a tankerülettel nagyon jó.
„Jelenleg négy pályázatban vagyunk benne és minden egyes pályázatnál maximálisan segítettek bennünket. Sőt volt olyan pályázat is, amit a tankerület pályázott és valósított meg és mi csak besegítettünk az adatszolgáltatásba”-mondta el Dudás Dóra.
Az iskola és az önkormányzat kapcsolata nagyon jó.

„Az önkormányzat és a képviselő-testület gyerek párti és nem tesz különbséget a két intézmény között tehát a Református Iskola és közöttünk. Maximálisan támogatnak bennünket; erre példa lehet „A jó tanuló, jó sportoló”-díj, amit minden évben kiosztanak és intézményünkből is szinte mindig tudunk erre a rangos díjra diákot pályázni, ami pénzjutalommal és egy kupával jár”-tudtuk meg a vezetőtől.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 14:31, csütörtök | Helyi

SOKAN FÜRDŐZTEK AZ ÁPRILISI KÁNIKULÁBAN

Áprilisban nem megszokott meleg levegő árasztotta el az országot. Sorra dőltek meg a melegrekordok. Ennek köszönhetően sokan látogattak ki a Berekfürdői strandra, a már-már nyarat idézőhőségben.

2024. Április 25. 13:29, csütörtök | Helyi

ELMERÜLT A HOLT-ZAGYVÁBAN

Az Akácfa utca közelében, Szolnok külterületén, a Holt-Zagyvában merült el egy személyautó. A sofőr szerencsére el tudta hagyni a járművet, az eset során az ijedtségen kívül szerencsére nem érte baj. Az Életjel Mentőcsoport részt ve

2024. Április 25. 10:30, csütörtök | Helyi

FELHÁBORÍTÓ: IDŐSEK OTTHONÁBAN ERŐSZAKOSKODOTT

10 év fegyház várhat arra a férfira, aki a gondozására bízott idős nőt rendszeresen verte és szexuálisan bántalmazta. A nyugalom megzavarására alkalmas tudósítás következik.

2024. Április 25. 09:57, csütörtök | Helyi

Az elmúlt 24 órában történt

A vármegye rendőrei az elmúlt napon 7 személyt fogtak el, akik közül 2 ellen elfogatóparancs volt érvényben, valamint 1 ittas járművezetőt szűrtek ki a forgalomból.