Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2023. Március 20. 20:35, hétfő | Helyi
Forrás: Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség

Fellebbezés súlyosításért

Fellebbezés súlyosításért

Súlyosításért fellebbezett az ügyészség annak a karcagi férfinek az ügyében, aki azért vágatta el a kutyái hangszálait, hogy a szomszédokat ne zavarja a szaporítótelepről kiszűrődő csaholás

A Karcagi Járásbíróság idén márciusban állatkínzás bűntette miatt 1 év 7 hónap – 3 év próbaidőre felfüggesztett – börtönbüntetésre ítélte azt a 32 éves, ebszaporításból élő karcagi férfit, aki 148 kutyát tartott kisméretű kennelekben, megfelelő táplálék és orvosi ellátás nélkül. A férfi az állomány felének elvágatta a hangszálait azért, hogy a szomszédok ne vegyék észre, milyen sok kutyát tart.

A férfi és a védője is tudomásul vették a bíróság ítéletét, a járási ügyészség azonban fellebbezést jelentett be a férfi terhére súlyosításért, az ítélet részbeni megalapozatlansága okán, továbbá a szabadságvesztés büntetés próbaidőre történő felfüggesztésének mellőzése, és végrehajtandó szabadságvesztés, valamint közügyek gyakorlásától eltiltás kiszabása érdekében.

Az ügy a Szolnoki Törvényszéken folytatódik.

Az ügyben a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság korábban az alábbi tájékoztatást adta:

https://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/lezart-akta-elvagatta-a-kutyak-hangszalait

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 15:00, vasárnap | Helyi

DIGITÁLIS TÉMANAP

Digitális április. Számítástechnikai- informatikai témahét zajlott a Szent Pál Marista Általános Iskolában. A témahéten a diákok által legjobban várt program a digitális verseny volt.

2024. Április 28. 09:00, vasárnap | Helyi

NEM KÉRÜNK A MIGRÁNSGETTÓBÓL

Jóváhagyta az Európai Parlament az EU új migrációs és menekültügyi paktumát, mely szerint elképzelhető, hogy akár Magyarországon is migránsgettók kerüljenek kialakításra.

2024. Április 27. 17:00, szombat | Helyi

PÁLINKÁSÜVEGGEL VERTE FEJBE-AGYZÚZÓDÁS LETT A VÉGE

Mezőtúron egy születésnapi összejövetel durvult el olyannyira, hogy a bulin résztvevő egyik férfi súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett.

2024. Április 27. 15:00, szombat | Helyi

ROKKANTKOCSIST TÁMADOTT MEG

Felháborító eset történt városunkban. Egy rokkant kocsival közlekedő idős férfit raboltak ki a nyílt utcán.