Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. December 16. 09:12, vasárnap | Helyi

Felújítás 820 millió forintból Szajolnál

Felújítás 820 millió forintból Szajolnál

Közel 820 millió forintból a közelmúltban befejeződött a 4-es számú főút négysávos, mintegy 5,4 kilométeres szakasza útburkolatának felújítása Szajolnál.

A forgalomnak átadott 2x2 sávos új aszfaltcsík ünnepélyes avatására szombaton került sor.

A 4-es számú főút szajoli 2×2 sávos szakasza hazai forrásból újult meg. A közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelező, a STRABEL Konzorcium nettó 818 millió 900 ezer forintból végezte el a beruházást, amelyre 130 nap állt a rendelkezésére. A munkálatok során megújult a vasúti felüljáró is.

A Szajolban megtartott ünnepélyes átadáson a vendégeket Piroska Miklós, a megyei közgyűlés elnöke, Szöllősi József szajoli és Szalay Ferenc szolnoki polgármesterek köszöntötték, majd dr. Kállai Mária, a térség országgyűlési képviselője mondott avatóbeszédet, Vántsa Zoltán, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatója pedig a fejlesztés részleteit ismertette.

Az esemény alatt végig esett a hó, fehérbe öltöztetve az ünnepeltet. A felszólalók mindegyike ezért röviden foglalta össze a mondandóját a nyirkos, hideg időben. A beszédek egytől egyig a közlekedési infrastruktúra-fejlesztés előnyeit emelték ki: a környező települések közötti gyorsabb és biztonságosabb átjárást.

Többször elhangzott, hogy a 4-es számú főút gyorsforgalmi úttá átépítése több szakaszon is javában zajlik, így a térségből a fővárosba, a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtérre és az M0-sra, ahonnan az egész ország területére elérhető autópályák vezetnek, jelentősen lerövidül az útidő.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 15:00, péntek | Helyi

NAGYNAK TŰNT A BAJ

Nagynak tűnt a baj, azonban szerencsére nem járt súlyosabb sérülésekkel az a közlekedési baleset, amelynek részesei egy személyautó és egy követ szállító teherautó volt Kisújszálláson.

2024. Április 26. 13:00, péntek | Helyi

REJTÉLYES MACSKAMÉRGEZÉSEK SZOLNOKON

Ismeretlen elkövető mérgezi a macskákat az egyik szolnoki városrészben. A tetemeket ráadásul sok ember által látható helyen \"teszi közszemlére\". A rendőrség is nyomoz a felháborító ügyben.

2024. Április 26. 10:31, péntek | Helyi

Hármas baleset Kisújszállásnál

Összeütközött egy személygépkocsi és egy kisbusz csütörtök este a 4-es számú főúton, Kisújszállásnál.

2024. Április 26. 08:00, péntek | Helyi

TÁMADNAK A BÜDÖSBOGARAK

Büdös, kellemetlenséget okoz, emellett komoly kártevő is. Természetes ellensége alig van, így köszöni szépen, jól érzi magát Magyarországon.