Városlista
2024. május 14, kedd - Bonifác

Hírek

2024. Április 28. 19:07, vasárnap | Helyi
Forrás: Karcag Televízió / Karcagi Hírmondó / Fotó Dede Lilla

Ferdinánd nap

Ferdinánd nap

Ferdinánd napot tartott a Bengecseg Alapítvány a Gazdaházban. A megjelenteket Nagy Emese kuratóriumi elnök, valamint F. Kovács Sándor

Április 27-én Ferdinánd napot tartott a Bengecseg Alapítvány a Gazdaházban.
A megjelenteket Nagy Emese kuratóriumi elnök, valamint F. Kovács Sándor országgyűlési képviselő köszöntötte, a Ferdinánd Futam helytörténeti vetélkedőt pedig dr. Fazekas Sándor országgyűlési képviselő, korábbi földművelésügyi miniszter nyitotta meg. A megnyitón közreműködött Simon Évike népdalénekes.

Az egész napos családi programon bemutatkoztak a borsodnádasdi hagyományőrzők a molnárkalács ostya sütéssel, a Táncoló Tulipán Kunhímző Egyesület, Szabó Katinka kisújszállási szalmafonó, valamint a Márkus Ica Hagyományőrző Népdal- és Nótakör Egyesület csigacsináló és ferdinándsütő bemutatóval. Délelőtt Sőrés Rozka népmesemondó, délután pedig a Ládafia Bábszínház szórakoztatta a gyerekeket. A családi nap a Tárkány Trió koncertjével zárult.

A Ferdinánd Futam levelezős helytörténeti vetélkedő záró akkordját, a döntőt az alsó tagozatosok a Gazdaház udvarán, a felsősök pedig a várost járva, állomáspontokon teljesítették, melyen közreműködtek Keserűné Ébner Tünde és Ferenczi Péter Tamásné pedagógusok.

A zsűri – dr. Pintér Zoltán Árpád történész, középiskolai tanár, Éliás János egyetemi hallgató, helytörténet-kutató és Gánóczy Ferenc középiskolai tanár – az írásbeli fordulókon szerzett pontok, a videópályázatok, a tablók, a kreatív fali poszterek értékelése és a döntőn nyújtott teljesítmény alapján hozta meg a döntését és hirdette ki a futam eredményeit.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 13. 10:22, hétfő | Helyi

Állásajánlatok

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal Karcagi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztály aktuális állásajánlatai:

2024. Május 13. 10:20, hétfő | Helyi

Az elmúlt 72 órában történt

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 72 órában 5 közúti közlekedési baleset jutott a rendőrség tudomására.

2024. Május 12. 15:00, vasárnap | Helyi

ISMÉT DÍLER KEZÉN KATTANT A BILINCS

Fél kilogramm új pszichoaktív anyagot találtak a szolnoki nyomozók egy helyi férfinél. Őrizetbe vették és kezdeményezik letartóztatását.

2024. Május 12. 08:00, vasárnap | Helyi

BOROTVAPENGÉVEL FENYEGETŐZÖTT

A Szolnoki Járási Ügyészség rablás büntette miatt indítványozta egy 39 éves szolnoki férfi letartóztatását.