Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2023. Május 14. 21:30, vasárnap | Helyi

Fesztivállal zárult a pálinkamustra Karcagon

Fesztivállal zárult a pálinkamustra Karcagon

Karcag adott otthont a 2023. évi Országos Pálinka- és Törkölypálinka Versenynek, mely Kecel, Budapest, Mezőkövesd, Esztergom, Komárom, Sümeg, Miskolc, Nyíregyháza és Körmend után érkezett a Nagykunság fővárosába.

A három napos verseny végére kiderült, hogy a közel negyven kereskedelmi főzde által benevezett, több mint 320 forgalomba szánt, Nébih által már bevizsgált pálinka közül melyik lett az idei év győztes, ország 2023-as pálinkája, kik kaptak arany ezüst és bronz minősítést. A díjakat június 29-én az Országházban adják át.

Amíg a szakmai bírálat zajlott, addig a városban három napon át különféle programok kapcsolódtak a pálinkához, szombaton pedig a Múzeumparkban Pálinkafesztivált rendezett a város, ahol a kulturális, kézműves, gyerekprogramok mellett több neves pálinkaház kínálta pálinkáit a karcagiaknak.

A fesztivált dr. Temesváry Tamás, a Karcagért Közalapítvány kuratóriumi elnöke, dr. Fazekas Sándor országgyűlési képviselő, korábbi földművelésügyi miniszter és Szepesi Tibor polgármester nyitotta meg, majd a színpadon fellépett a karcagi Pántlika néptánccsoport, a Dalma Dance Club, a Márkus Ica Hagyományőrző Népdal és Nótakör tagjai, az Éneklő szakácsok, a pécsi Daniel Speer Brass fúvósegyüttes, a Fásy mulató művészei, s a napot a Diamond Exclusive partyzenakar műsora zárta.

Aki a pálinka mellé hungarikum birkapörköltet, kürtőskalácsot, óriás palacsintát vagy főtt kukoricát szeretett volna, arra is volt lehetősége éppúgy, mint korhű múlt századi berendezett konyhában családi fotózásra.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 15:00, vasárnap | Helyi

BARÁTSÁGOS MÉRKŐZÉS

Erdély szívéből, Székelykeresztúrról érkeztek vendégek a városunkba. Itt tartózkodásuk alatt részt vettek egy barátságos focimérkőzésen is.

2024. Május 05. 09:00, vasárnap | Helyi

TÁNCHÁZ A MARISTÁSOKNÁL

A cigánytánc alapjaival ismerkedhettek meg a diákok a Szent Pál Marista Általános Iskolában a cigányhét záróprogramján. A következő percekben önök is betekintést nyerhetnek a jó hangulatú táncházba.

2024. Május 04. 15:00, szombat | Helyi

JÓTÉKONYSÁGI BÁLT RENDEZTEK

Az idei a Kátai Bál jótékonyságból befolyt bevételeit a kórház biztonságos betegellátáshoz szükséges eszközök beszerzésére fordítják.

2024. Május 04. 07:00, szombat | Helyi

ÁTADTÁK A GYÓGYSZERTÁR ÉPÜLETÉT

Újra helyben vásárolhatnak gyógyszereket a tiszaburaiak. Átadták ugyanis a településen a gyógyszertárat. Az épület átadása ünnepélyes keretek között zajlott.