Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. Április 18. 08:27, szerda | Helyi
Forrás: KARCAG TV

FOGLALKOZTATÁSI TÁMOGATÁS

FOGLALKOZTATÁSI TÁMOGATÁS

Vállalkozóvá válást elősegítő támogatás is igénybe vehető

Helyi foglalkoztatási együttműködések megvalósítása a Karcagi járásban” elnevezésű projekt keretében foglalkoztatáshoz nyújtható támogatásokról a lehetőségekről Nagy-Kabai Partícia partnerségi koordinátortól kaptunk tájékoztatást

Munkaadók részére megállapítható támogatások:
Bérköltség támogatás „legfeljebb 90 nap 100%” konstrukció: E bérköltség támogatás munkatapasztalat-szerzés céljából nyújtható, legfeljebb 90 napra, mértéke a bruttó munkabér és az azt terhelő szociális hozzájárulási adó legfeljebb 100%-a lehet, havonta legfeljebb a bérminimum 150%-a és annak szociális hozzájárulási adó összegéig. Célja egyrészt a munkavállaló munkavégző képességének, munkabírásának megismertetése, másrészt, hogy a résztvevők önmaguk is meggyőződjenek arról, hogy alkalmasak a képzettségük, a képességeik, a korábbi szakmai tapasztalataik alapján a valós munkafeltételek között zajló munkavégzésre. De minimis támogatásként nyújtható.


Bérköltség támogatás „legfeljebb 8+4 havi 100%” konstrukció: A támogatás folyósítási időtartama legfeljebb 8 hónap, további 4 hónapos támogatás nélküli továbbfoglalkoztatási kötelezettség előírása mellett, de lehetőség van az elemek időarányos csökkentésére is. A támogatás mértéke a foglalkoztatót terhelő bruttó munkabér és szociális hozzájárulási adó legfeljebb 100%-a, mely havonta legfeljebb a bérminimum 150%-a és annak szociális hozzájárulási adója mértékéig terjedhet. De minimis támogatásként nyújtható.


Foglalkoztatás bővítését szolgáló támogatás (bértámogatás): A támogatás hátrányos helyzetű munkavállaló foglalkoztatása esetén állapítható meg, folyósítása legfeljebb nyolc hónapra történhet, oly módon, hogy a munkaadónak vállalnia kell a munkavállaló munkaviszony keretében történő foglalkoztatását a támogatás folyósítási időtartama alatt, továbbá a támogatás nélküli továbbfoglalkoztatás időtartama alatt, amely utóbbi a támogatás folyósítási időtartama 50%-ának megfelelő további időtartam. A támogatás folyósítási időtartamában a támogatás mértéke a bruttó munkabér és a ténylegesen átutalásra kerülő szociális hozzájárulási adója legfeljebb 70%-a lehet, összege havonta legfeljebb a bérminimum 150%-a és annak szociális hozzájárulási adója mértékéig terjedhet.


Álláskeresők önfoglalkoztatása esetén megállapítható támogatások:
Vállalkozóvá válást elősegítő támogatás A munkaerőpiaci programban a meghatározott feltételeknek megfelelő álláskereső személyek vállalkozói készségének, hajlandóságának előmozdítása, saját vállalkozás, illetve vállalkozói tevékenység beindítására való ösztönzése céljából a minimálbérnek megfelelő összeg legfeljebb 6 hónapig történő folyósítása állapítható meg.


A támogatásokkal kapcsolatban további tájékoztatást nyújt: Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Karcagi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztály Cím: 5300 Karcag, Madarasi u 27. Tel: 59/795-168, e-mail: karcagjh.fogl@jasz.gov.hu
Karcag Városi Önkormányzat Paktumiroda Cím: 5300 Karcag, Városudvar 2. Tel: 30/229-5713, Email: paktumirodakarcag@gmail.com
.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 15:51, kedd | Helyi

Kerékpáros kompokat adtak át a Tisza-tó melletti Tiszaderzsen

Két kerékpáros kompot adtak át Magyarország második legnagyobb tava, a Tisza-tó melletti Tiszaderzsen.

2024. Április 23. 13:39, kedd | Helyi

Kerítés égett Kisújszálláson

Kigyulladt egy ingatlan kerítése hétfő éjszaka Kisújszálláson, a Petőfi utcában.

2024. Április 23. 12:38, kedd | Helyi

VÍZVISSZATARTÁSSAL KÉSZÜLNEK AZ ASZÁLYRA

A KÖTIVIZIG működési területén a medrekben, tározókban, holtágakban, halastavakban visszatartott, illetve tározott vízkészlet meghaladja a 298 millió köbmétert.

2024. Április 23. 11:30, kedd | Helyi

ELKAPTÁK A TISZABURAI DÍLERT

Egy 47 éves férfi helyi lakosoknak árulta a kábítószert. A rendőrök őrizetbe vették, a bíróság elrendelte a letartóztatását.