Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. Június 15. 10:42, péntek | Helyi

Francia orvosok Karcagon

Francia orvosok Karcagon

A Kátai Gábor Kórházba a HOPE - Európai Uniós program keretében két francia doktornő érkezett egy hónapra, hogy szakmai tapasztalatot cseréljenek a francia és magyar egészségügyi ellátásról.

Itt létük alatt a kórház ellátási kötelezettségébe tartozó településeken folyó gyógyító munkát is megnézik a vendég orvosok
- A magyar egészségügyi ellátó rendszerről és a kórházi gyógyításról tájékozódtak Karcagon - mondta Catherine Greffier, aki a Nantes-i Egyetemi kórházban dolgozik, a népegészségügyi osztályon, feladata a krónikus betegek (diabétesz, asztma, szív és érrendszeri betegek) és az egyetemi hallgatók oktatása és a kutatás.

- A kórházunknak 2600 ágya van és több mint 10 ezer szakemberrel dolgoznak, így az sokkal nagyobb, mint a karcagi.

Örömmel tapasztalták azt is, hogy a kórházi szakemberek nagyon elhivatottak ezeknek a céloknak a megvalósításában, a betegek gyógyításában - mondta a francia szakember.

Fanny Durig a Douai Kórház gerontológusa, geriátriai rehabilitációs osztály vezetője.
Az ő osztályunkon főleg idős ortopédiai betegek ellátásával foglalkozuna, így őt ez érdekelte itt is a legjobban - árulta el a doktornő.

A vendég orvosok megköszönték a szívélyes fogadtatást a kórház vezetőinek, Nagyné László Erzsébet főigazgatónak, Czinegéné Bődi Szilvia ápolási igazgatónak, dr. Lakatos Linda főgyógyszerésznek, hiszen nemcsak szakmai kérdésekben segítettek bennünket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 09:33, kedd | Helyi

ITTASAN KERÉKPÁROZOTT, TÖBBSZÖRÖS CSONTTÖRÉS LETT A VÉGE

A Szolnoki Járási Ügyészség súlyos testi sértést okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette miatt emelt vádat azzal a 28 éves törökszentmiklósi férfival szemben, aki ittasan, élettársát a csomagtartóra ültetve kö

2024. Április 22. 16:09, hétfő | Helyi

KIHASZNÁLTA JÓHISZEMŰSÉGÉT

Egy 27 éves tiszapüspöki nő több alkalommal kért pár ezer forintot az idős helybélitől. Az utolsó alkalom azonban nem várt fordulatot vett, és rablás lett a vége.

2024. Április 22. 12:29, hétfő | Helyi

Állásajánlatok

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal Karcagi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztály aktuális állásajánlatai:

2024. Április 22. 11:24, hétfő | Helyi

ŐRIZETBEN NYOLCRENDBELI LOPÁSÉRT

Egy tiszaföldvári férfi az elmúlt másfél hónapban hat gépkocsit tört fel a településen.