Városlista
2019. március 22, péntek - Beáta, Izolda, Lea

Hírek

2019. Január 10. 09:23, csütörtök | Helyi

Gondos Ovisok

Gondos Ovisok

Télen is etetik a madarakat a Madarász Imre Egyesített Óvoda SZIM óvodájában.

Mint Szabóné Szentesi Mária tagóvoda vezető elmondta, a Zöldbázis óvodaként különösen fontos, hogy környezettudatosságra neveljék az ovisokat, így amit lehet újrahasznosítanak.

A foglalkozásokon természeti megfigyeléseket is végeznek az óvoda udvarán. A madarakról, melyek a szép fás, nagy zöldfelületű udvaron rendszeresen megjelennek, egész évben gondoskodnak. Nyáron itatják, télen etetik őket.

A Katica csoportos gyerekek a téli hidegben a madaraknak madárkalácsot, napraforgóval töltött almát készített, melyet aztán kihelyeztek az udvar fáira, s feltöltötték eleséggel a madáretetőket is. Itt is sok minden újrahasznosított dologból készült, hiszen a necchálós krumplis zsákba tették a madárkalácsot, de a flakonokat, tejfölös poharakat is használták a napraforgómagvak és egyéb eleség elhelyezésére.


Amint kitettél a fára az eleséget, már érkeztek is a madarakat. Ezt a csoportszoba ablakaiból figyelték meg a kicsik, s közben az óvodapedagógusokkal beszélgettek arról hogyan és mivel kell etetni a madarakat. Többen már fel is ismerték, hogy milyen madár szállt az ágakra.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Március 21. 15:42, csütörtök | Helyi

Átadás előtt a Rendőrség épülete

Közel egy hónappal az átadása előtt

2019. Március 20. 16:07, szerda | Helyi

Szupergyors internet Tiszaörsön

295 ingatlanba vált elérhetővé a szupergyors internet Tiszaörsön.

2019. Március 19. 18:44, kedd | Helyi

ÜLÉSEZETT A KÉPVISELŐ-TESTÜLET

Megtartotta soros ülését Karcag Város Önkormányzatának Képviselő-testülete. A napirendi pontok között elmúlt évi beszámolók és idei munkatervek is szerepeltek.

2019. Március 19. 18:43, kedd | Helyi

IDÉN IS VADÁSZBÁL

A Nagykun Vadásztársaság a berekfürdői Park Étteremben tartotta idei vadászbálját vadászok, erdészek, vállalkozók részvételével.