Városlista
2019. január 23, szerda - Zelma

Hírek

2019. Január 10. 09:23, csütörtök | Helyi

Gondos Ovisok

Gondos Ovisok

Télen is etetik a madarakat a Madarász Imre Egyesített Óvoda SZIM óvodájában.

Mint Szabóné Szentesi Mária tagóvoda vezető elmondta, a Zöldbázis óvodaként különösen fontos, hogy környezettudatosságra neveljék az ovisokat, így amit lehet újrahasznosítanak.

A foglalkozásokon természeti megfigyeléseket is végeznek az óvoda udvarán. A madarakról, melyek a szép fás, nagy zöldfelületű udvaron rendszeresen megjelennek, egész évben gondoskodnak. Nyáron itatják, télen etetik őket.

A Katica csoportos gyerekek a téli hidegben a madaraknak madárkalácsot, napraforgóval töltött almát készített, melyet aztán kihelyeztek az udvar fáira, s feltöltötték eleséggel a madáretetőket is. Itt is sok minden újrahasznosított dologból készült, hiszen a necchálós krumplis zsákba tették a madárkalácsot, de a flakonokat, tejfölös poharakat is használták a napraforgómagvak és egyéb eleség elhelyezésére.


Amint kitettél a fára az eleséget, már érkeztek is a madarakat. Ezt a csoportszoba ablakaiból figyelték meg a kicsik, s közben az óvodapedagógusokkal beszélgettek arról hogyan és mivel kell etetni a madarakat. Többen már fel is ismerték, hogy milyen madár szállt az ágakra.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Január 22. 14:15, kedd | Helyi

Kigyulladt egy családi ház

Kigyulladt egy családi ház födémszerkezete hétfő hajnalban Kunmadarason, a Bem József utcában.

2019. Január 22. 13:08, kedd | Helyi

Megújul a Tiszafüredi Városi Strandfürdő

180 millió forinttal támogatja a Magyar Kormány a Tiszafüredi Városi Strandfürdő modernizálását,

2019. Január 21. 18:01, hétfő | Helyi

MŰSORRAL KEDVESKEDTEK AZ IDŐSEKNEK

A Karcagi Többcélú Társulás Idősek Otthonában ünnepi műsorral kedveskedtek a gondozottaknak.

2019. Január 21. 18:00, hétfő | Helyi

JANUÁR MÁR A BEISKOLÁZÁSSAL TELIK

A december programok tekintetében igen sűrű volt a Karcagi Nagykun Református Gimnáziumban - derült ki Tóth Barnával, az intézmény vezetőjével készített interjúnkból.