Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2024. Március 27. 16:00, szerda | Helyi
Forrás: karcag tv

GYÜMÖLCSFÁKAT ÜLTETTEK A SZENT ERZSÉBET ÓVODA UDVARÁN

GYÜMÖLCSFÁKAT ÜLTETTEK A SZENT ERZSÉBET ÓVODA UDVARÁN

4 db régi magyar fajta almafa csemetét és 4 db tüskétlen szedret ültettek el az ifjú gyümölcsészek a karcagi Szent Erzsébet Óvoda udvarán.

A növények remélhetően hamar termőre fordulnak, hogy a gyerekek megízlelhessék munkájuk gyümölcsét.

Az „Ültessünk jobb levegőt, tanítsuk gyerekeinket” című iskolai program megvalósítása zajlik a Györffy István Katolikus Általános Iskola és Szent Erzsébet Óvodában.
Ennek mentén sikeres pályázatot adott be az intézmény, egy 2023 tavaszán indult országos gyümölcsfa ültetési programra.
A nyertes pályázók részére az Iskolakertekért Alapítvány és a Csodakertész Barna Faiskola ajánlott fel különféle gyümölcsfákat.
A Györffy 4 db régi magyar fajta almafát, 4 db tüskétlen szedret, valamint az ültetőgödör tápanyagfeltöltéséhez szükséges csomagot kapott.
A Szent Erzsébet Óvoda udvarára az iskola 5. a és a 7. b diákjai ezeket a szabadgyökeres növényeket elültették, akik ezzel ifjú gyümölcsésszé váltak.
A program részeként munkafüzetet is kaptak a gyerekek, melyek a gyümölcsfákkal kapcsolatos tudni- és tennivalókat tartalmazzák.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 09:00, szombat | Helyi

BUSZMEGÁLLÓBAN ÉLESZTETTÉK ÚJRA

Egy 70 év körüli szolnoki nő hazafelé tartott, amikor minden előzmény nélkül, hirtelen összeesett a buszpályaudvaron, számolt be az esetről az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldalán.

2024. Április 26. 15:00, péntek | Helyi

NAGYNAK TŰNT A BAJ

Nagynak tűnt a baj, azonban szerencsére nem járt súlyosabb sérülésekkel az a közlekedési baleset, amelynek részesei egy személyautó és egy követ szállító teherautó volt Kisújszálláson.

2024. Április 26. 13:00, péntek | Helyi

REJTÉLYES MACSKAMÉRGEZÉSEK SZOLNOKON

Ismeretlen elkövető mérgezi a macskákat az egyik szolnoki városrészben. A tetemeket ráadásul sok ember által látható helyen \"teszi közszemlére\". A rendőrség is nyomoz a felháborító ügyben.

2024. Április 26. 10:31, péntek | Helyi

Hármas baleset Kisújszállásnál

Összeütközött egy személygépkocsi és egy kisbusz csütörtök este a 4-es számú főúton, Kisújszállásnál.