Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. Június 16. 20:37, szombat | Helyi

Hamarosan dinnyeszezon

Hamarosan dinnyeszezon

Néhány napon belül megjelenik a piacokon a magyar sárgadinnye. Berekfürdőben már megkezdték a dinnye szüretelését, egy kiló gyümölcs 600-800 forintba fog kerülni a szezon elején.

Mézédes lesz az idei magyar sárgadinnye Berekfürdőben. A meleg tavasznak köszönhetően 8-10 nappal hamarabb kezdhetik meg a gyümölcs szüretelését.A termelők jó termésre számítanak.

- Mindenképpen ízletesebb, zamatosabb a magyar sárgadinnye a külföldi társaihoz viszonyítva, ugye nem kall annyira hosszú utat megtennie, és mi tényleg a reggel frissen leszedett dinnyét tudjuk a piacra vinni, tehát ennél frissebb nincs is.

A kereskedők is jó szezonra számítanak, a kedvező árak miatt.

- Az árak tapasztalataim szerint nem változnak, tehát körülbelül abban az árban lesz mint a tavalyi évben.

A vásárlók a jobb íze és a kedvezőbb ár miatt keresik a magyar dinnyét.

- zamatos, jó izű és a termelőket, tehát a magyar termelőket, akik kinn dolgoznak a földeken azokat ezzel szeretném segíteni.

Egy kiló sárgadinnye 600-800 Ft között lesz a szezon első felében, a szezonban azonban a felére is lecsökkenhet a gyümölcs ára.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 14:31, csütörtök | Helyi

SOKAN FÜRDŐZTEK AZ ÁPRILISI KÁNIKULÁBAN

Áprilisban nem megszokott meleg levegő árasztotta el az országot. Sorra dőltek meg a melegrekordok. Ennek köszönhetően sokan látogattak ki a Berekfürdői strandra, a már-már nyarat idézőhőségben.

2024. Április 25. 13:29, csütörtök | Helyi

ELMERÜLT A HOLT-ZAGYVÁBAN

Az Akácfa utca közelében, Szolnok külterületén, a Holt-Zagyvában merült el egy személyautó. A sofőr szerencsére el tudta hagyni a járművet, az eset során az ijedtségen kívül szerencsére nem érte baj. Az Életjel Mentőcsoport részt ve

2024. Április 25. 10:30, csütörtök | Helyi

FELHÁBORÍTÓ: IDŐSEK OTTHONÁBAN ERŐSZAKOSKODOTT

10 év fegyház várhat arra a férfira, aki a gondozására bízott idős nőt rendszeresen verte és szexuálisan bántalmazta. A nyugalom megzavarására alkalmas tudósítás következik.

2024. Április 25. 09:57, csütörtök | Helyi

Az elmúlt 24 órában történt

A vármegye rendőrei az elmúlt napon 7 személyt fogtak el, akik közül 2 ellen elfogatóparancs volt érvényben, valamint 1 ittas járművezetőt szűrtek ki a forgalomból.