Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. Október 18. 18:59, csütörtök | Helyi

Hamarosan elindul a berekfürdői zöldségfeldolgozó üzem

Hamarosan elindul a berekfürdői zöldségfeldolgozó üzem

A térkő gyártás mellet a kertészet a legsikeresebb programelem.

Továbbra is sikeres a közmunkaprogram Berekfürdőben. Bár egyre kevesebben dolgoznak a programban, mégis minőségi termékek kerülnek előállításra. A térkő gyártás mellet a kertészet a legsikeresebb programelem.

Az önkormányzat sikeresen pályázott a Belügyminisztériumnál, így hamarosan egy zöldségfeldolgozó üzem kezdheti meg a működését. Molnár János polgármester elmondta, hogy a beruházás célja az, hogy egész évben egészséges helyi terméket tudjanak előállítani, amellyel növelhetik az önkormányzat bevételeit. Az üzem építése hamarosan befejeződik, október 31-e után kezdheti meg a termelést. A városvezető elmondta, hogy a savanyítással kezdődik meg a munka, jövőre pedig a gyümölcsfeldolgozás indulhat el. A pályázat további feltétele, hogy a közmunkaprogramból kiemelve, a versenyszférában tovább foglalkoztatott 5 munkásnak kell ellátnia a termelési feladatokat, akik bérét az üzemnek kell megtermelnie.

Az üzem működése a környékbeli gyümölcstermelőknek is fontos beruházás, mivel az önkormányzat gyümölcstermelési kapacitása véges, így felvásárlással oldanák meg a folyamatos termelést. Az előállított termékek komoly reklámtermékként és gasztroturisztikai értékként szolgálnak majd, továbbá a helyi szállodáknak, panzióknak, éttermeknek szeretnék értékesíteni a termékeket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:00, szerda | Helyi

TÁRGYALÁSSAL FOLYTATÓDIK AZ ÜGY

Ritkaságszámba menő döntés született a Szolnoki Törvényszéken:

2024. Április 24. 09:00, szerda | Helyi

FEGYELMEZETLEN LÉLEKGYÓGYÁSZOK

A NAV munkatársai azokat az internetes szolgáltatókat szűrték ki, akik gyaníthatóan bejelentés nélkül, kontárként végzik tevékenységüket, illetve, akik a számla-, és nyugtaadást elmulasztják.

2024. Április 23. 15:51, kedd | Helyi

Kerékpáros kompokat adtak át a Tisza-tó melletti Tiszaderzsen

Két kerékpáros kompot adtak át Magyarország második legnagyobb tava, a Tisza-tó melletti Tiszaderzsen.

2024. Április 23. 13:39, kedd | Helyi

Kerítés égett Kisújszálláson

Kigyulladt egy ingatlan kerítése hétfő éjszaka Kisújszálláson, a Petőfi utcában.