Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2017. December 11. 15:38, hétfő | Helyi
Forrás: Karcag tv

HAMAROSAN ELKÉSZÜL A NAK IRODÁJA

HAMAROSAN ELKÉSZÜL A NAK IRODÁJA

Modern irodával várja a gazdákat a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara. Az új iroda sok lehetőséget kínál majd a gazdáknak.

Jó ütemben haladnak a munkálatokkal a szakemberek a karcagi Nemzeti Agrárgazdasági Kamara irodájával. A beruházás fontosságáról Hubai Imrével a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Jász-Nagykun-Szolnok megyei elnökével beszélgettünk.

- Ez a felújítás 90%-ban készen van, néhány dolog van még hátra, vizesblokk elkészítése,illetve néhány finomítás, a bútorok, berendezések behelyezése és ezzel tulajdonképpen átadhatóvá válik ez a gazdacentrum, ez a szolgáltató központ, ami régi álmunk, hogy megvalósuljon.

Az elkészült iroda nagy segítséget nyújt majd a gazdatársadalomnak. Több száz ügyet intézhetnek majd az elkészült centrumban.

- A gazda társaimnak minden szolgáltatást, minden lehetőséget megadunk arra, hogy a megfelelő információkat megkapják a gazdálkodáshoz. A falugazdász, a növényorvosi szaktanácsadás, állatorvosi szaktanácsadás, pályázatírók, egyéb uniós jogszabályok ismertetése, illetve a kertészettel, aktuális mezőgazdasági munkákkal, új fajtákkal, növényvédő szerekkel, egyáltalán a technológia minden lehetőségével együtt. Ezen kívül a műszaki fejlesztés adta lehetőségek azonnali gyakorlatba állításával, ezen belül a precíziós termesztéssel, az informatikai lehetőségek azonnali beállításával, megismerésével, alkalmazási lehetőségével, ezzel a mezőgazdaság fenntartható fejlődését, versenyképességét fokozzuk, tulajdonképpen a termőföldtől asztalig programnak a megvalósításának minden elemét közreadjuk és tájékoztatjuk a gazdatársakat, illetve a szövetkezés lehetőségét igyekszünk úgy kihasználni, hogy egyenlőre a szellemi tőke átplántálasa, továbbiakban pedig a gazdálkodás folyamán a hozzáadott értéknek a visszatartása, megtartása, az fejlesztési forrásként felhasználása nagyon fontos tényező. Összességében ez a szolgáltató központ minden egyes információt megad a gazdatársaimnak, hogy versenyképesebben gazdálkodhassanak.

Az elkészült, modern iroda gyorsabbá teszi majd az ügyintézést, hiszen minden egy helyen tudnak igénybe venni a gazdák.

- Az a fő célunk, hogy a gazdálákodó társaink gazdálkodjanak, ne pedig az információval, a bürukráciával legyen lekötve a munkaidejük, hanem arra minél kevesebb időt kelljen fordítani, hiszen a szaktanácsadással a segítőink, a szakemeberek, az agrár értelmiség itt tudja átadni az információkat, a gazda pedig nyugodtan tud dolgozni a területen, telefonon keresztül tud értekezni, további információkat lehívni, így a versenyképesség az idő haladtával egyre jobban fokozódik. Ez az intézmény itt ebbe a térségbe 1800-2000 gazdatársamat fogja segíteni a munkájában, másrészt befogjuk a kiskert tulajdonosokat, a háztáji gazdálkodókat, a fejlesztési lehetőségeket, például a méhészek, kisállat tenyésztők, nyúltenyésztők, galambászok, egyéb más olyan jellegű kiskerti munkafolyamatokkal foglalkozó gazdatársakat, a bogyóstermeszétéssel foglalkozókat, a piacgazdálkodással kapcsolatban, a piacszervezés kapcsán, tehát minden olyan elemét a picitől, a közepestől a nagyig amit a termelés szolgálatába tudunk állítani.

Az épület január elején kerül átadásra, ami után néhány napon belül szolgálatba áll az intézmény. A cél az, hogy a tavaszi munkálatokra már felkészült gazdág kezdjék meg a munkát.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 15:00, péntek | Helyi

NAGYNAK TŰNT A BAJ

Nagynak tűnt a baj, azonban szerencsére nem járt súlyosabb sérülésekkel az a közlekedési baleset, amelynek részesei egy személyautó és egy követ szállító teherautó volt Kisújszálláson.

2024. Április 26. 13:00, péntek | Helyi

REJTÉLYES MACSKAMÉRGEZÉSEK SZOLNOKON

Ismeretlen elkövető mérgezi a macskákat az egyik szolnoki városrészben. A tetemeket ráadásul sok ember által látható helyen \"teszi közszemlére\". A rendőrség is nyomoz a felháborító ügyben.

2024. Április 26. 10:31, péntek | Helyi

Hármas baleset Kisújszállásnál

Összeütközött egy személygépkocsi és egy kisbusz csütörtök este a 4-es számú főúton, Kisújszállásnál.

2024. Április 26. 08:00, péntek | Helyi

TÁMADNAK A BÜDÖSBOGARAK

Büdös, kellemetlenséget okoz, emellett komoly kártevő is. Természetes ellensége alig van, így köszöni szépen, jól érzi magát Magyarországon.