Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2019. Március 03. 08:56, vasárnap | Helyi

Hamupipőke a Györffy Színtársulat előadásában

Hamupipőke a Györffy Színtársulat  előadásában

A Györffy István Katolikus Általános Iskola szülői munkaközösségének szervezésében a Déryné Kulturális Központban 23. alkalommal került megrendezésre, az iskola „Nyelvi laborral a nyelvtanulásért” elnevezésű Alapítványi bálja.

A rendezvény műsoros estjén Kovács Miklós Istvánné igazgatónő köszöntőjét követően, a végzős nyolcadik osztályos tanulók táncára, majd a Györffy Színtársulat műsorára került sor. Ezt követően a második emeleti díszteremben bállal folytatódott a program. A rendezvényen jelen volt dr. Fazekas Sándor országgyűlési képviselő, korábbi földművelésügyi miniszter, Dobos László Karcag város polgármestere, Pánti Ildikó önkormányzati képviselő, az iskola nyugalmazott igazgatója, Gulyás Zsolt plébános, érseki tanácsos, az iskola lelki vezetője, valamint Molnár Pál önkormányzati képviselő, az iskolaszék elnöke.

Kovács Miklós Istvánné az intézmény igazgatója köszöntőjében elmondta, hogy a kuratórium döntése alapján idén az alapítvány, a bálból befolyt összeget informatikai-és robotikai eszközök beszerzésére és a nyelvoktatás színvonalának fejlesztésére szeretnék fordítani, a tehetséggondozás, a különféle rendezvényeik lebonyolítása, és a tanulók jutalmazása mellett.


Szólt arról is, hogy ugyan a Györffy napok lezáró attitűdje a bál, viszont egy nagyon jól sikerült és eredményes rendezvénysorozaton van túl az iskola, ami az intézmény névadójának, Györffy István szellemi hagyatékát volt hivatott ápolni.


A megnyitót követően a végzősök táncára került sor, amiben a modern tánctudás ötvöződött, a digitális eszközök, interaktív világával, ahol felelevenítődte

k a nyolc osztály alatt felhalmozódott emlékek, az iskolában eltöltött évekről.
A táncbemutató után a Györffy Színtársulat által színpadra állított Hamupipőke című darabot tekinthették meg a jelenlévők. A szerepeket, a táncokat az iskola jelenlegi és volt diákjai mellett pedagógusok, volt és jelenlegi „györffys” szülők játszották.
A műsoros est nagy sikert aratott, minekutána a második emeleti díszterembe invitálták a megjelenteket, ahol bállal folytatódott a program.


Kovács Miklós Istvánné igazgató után, dr. Fazekas Sándor országgyűlési képviselő, korábbi földművelésügyi miniszer, Dobos László polgármester és Gulyás Zsolt érseki tanácsos, plébános, az iskola lelki vezetője szólt a bál vendégeihez.
Dobos László Karcag város polgármestere pohárköszöntőjében elmondta, hogy a rendezvény mindenképpen sokszínűséget biztosít a település életében, közösségformáló és közösséget összetartó ereje van, hiszen nemcsak jelenlegi, de volt „györffys” diákok is részesei ezen rendezvénynek. Szólt arról is, hogy a városban óriási hagyománya van annak, hogy identitásunkat megőrizzük, azokat az értékeket amelyek „kötnek” bennünket.


A polgármester televízióknak elmondta, hogy külön öröm, hogy a városban sok egyesület és civil szervezet működik-több mint 100-, és mindegyiknek van olyan profilja ami színesíti a város életét. Ez esetben ilyen a Györffy Alapítványa is, ahol mindig valamilyen iskolát gazdagító eszköz beszerzésére kerül sor a bál bevételéből.


Szólt arról is, hogy a Györffy napokat hatalmas érdeklődés övezte és ez köszönhető a volt és a jelenlegi iskolavezetésnek.


-Ezt a folyamatot kell követni tovább, hogy a szülők, a gyermekeik és majd az ő gyermekeik is idejárjanak, erősítve ezzel az iskolát, hiszen sok, hasznos, tehetséges és nagy tudású embert adott már ez az intézmény az országnak-fogalmazta meg Dobos László Karcag város polgármestere.


dr. Fazekas Sándor országgyűlési képviselő, korábbi földművelésügyi miniszter televíziónknak adott interjújában arról szólt, hogy minden ilyen típusú rendezvény meghatározó momentuma a hazaszeretet, ami az ország szeretetét, a szülőföldet, a várost és annak közösségének az összetartozás tudatát is jelenti.


-Akik részt vettek az eseményeken, itt vannak a bálban, kedvelik az iskolát, a pedagógusokat, a gyermekeket, a szülők közösségét. Ezek az alkalmak jók arra, hogy az értékeinket bemutassuk, és jótékony felajánlásainkkal segítsük egyben az intézményt is-mondta el dr. Fazekas Sándor országgyűlési képviselő, korábbi földművelésügyi miniszter.


Szólt arról is, hogy az intézmény Pánti Ildikó nyugalmazott igazgatónő vezetése alatt, 1991-ben az akkori önkormányzattal együttműködve létrehozta a „Nyelvi laborral a nyelvtanulásért” Alapítványt, amelynek a megerősítésére, az alapítványnak a gyarapítására szolgál a bál is.


A rendezvény folytatásaként az este folyamán a zene és a tánc vette át a főszerepet. - Brehó Mónika -

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 15:00, péntek | Helyi

NAGYNAK TŰNT A BAJ

Nagynak tűnt a baj, azonban szerencsére nem járt súlyosabb sérülésekkel az a közlekedési baleset, amelynek részesei egy személyautó és egy követ szállító teherautó volt Kisújszálláson.

2024. Április 26. 13:00, péntek | Helyi

REJTÉLYES MACSKAMÉRGEZÉSEK SZOLNOKON

Ismeretlen elkövető mérgezi a macskákat az egyik szolnoki városrészben. A tetemeket ráadásul sok ember által látható helyen \"teszi közszemlére\". A rendőrség is nyomoz a felháborító ügyben.

2024. Április 26. 10:31, péntek | Helyi

Hármas baleset Kisújszállásnál

Összeütközött egy személygépkocsi és egy kisbusz csütörtök este a 4-es számú főúton, Kisújszállásnál.

2024. Április 26. 08:00, péntek | Helyi

TÁMADNAK A BÜDÖSBOGARAK

Büdös, kellemetlenséget okoz, emellett komoly kártevő is. Természetes ellensége alig van, így köszöni szépen, jól érzi magát Magyarországon.