Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2023. Március 31. 08:39, péntek | PR
Forrás: (x)

Három tipp, ha a munkád során munkavédelmi felszerelésre van szükséged!

Három tipp, ha a munkád során munkavédelmi felszerelésre van szükséged!

A munkavédelmi felszerelés igen összetett lehet, attól függően, hogy milyen munkát végzünk. Nem elég tehát csak egy nadrágot és valami felsőt, na meg cipőt választanunk.

Az alábbi három tipp segít abban, mire figyeljünk oda, amikor megfelelő munkavédelmi felszerelést választunk.

Mi is pontosan a munkakörünk? Ahhoz válasszunk felszerelést!

Nagyon nem mindegy, hogy beltéren egy csarnokban pakoljuk az árut, vagy az erdőben vágjuk a fát. Egyértelmű, hogy mindkettő más típusú felszerelést kíván. Ezért mindig gondoljuk végig, hogy az adott munkafolyamatban mit csinálunk. Ha például sokat térdelünk, akkor egy térdnél megerősített kantáros nadrág lehet a legjobb megoldás. Ha olyan helyen dolgozunk, ahol sok a vegyszer, akkor pedig nem árt, ha olyan a cipőnk és ruhánk, ami bírja az ilyen szennyeződéseket. Ha nem tudjuk, mi kellhet, akkor az adott munkavédelmi bolt ügyfélszolgálatán készséggel segítenek nekünk a kiválasztásban. A strapabíróság mellett a vízhatlanságot sem árt figyelembe venni. Léteznek olyan munkakörök, ahol gyakran érintkezünk nedvességgel. Például egy tógazdaságban vagy hűtőházban nem árt, ha a munkaruházatunk valamennyire vízálló.

Mindenképp gondoljunk a minőségre

Soha ne a legolcsóbb munkaruházat megvásárlására törekedjünk. Az olcsó márkák kínálata ugyanis silány minőségben hozza az elvártat. Vagyis a strapabírónak szánt munkavédelmi cipő akár heteken belül egyszerűen elszakad, a talpa kettétörik, és még kényelmetlen is lesz. A munkaruházat kifoszlik, és még lehetne sorolni azokat a problémákat, amelyek miatt a termék olcsó. Ugyanis ilyen esetben nem arról van szó, hogy az olcsó márkák termékei csupán kevesebb haszonnal dolgoznak. A minőségi munkaruhák már az anyagköltségek miatt sem kerülhetnek pár ezer forintba.

Kiegészítők – mire lesz szükségünk?

Néhány munkakörhöz a ruházat nem csak cipőből, nadrágból és felsőből áll. Megesik, hogy munkavédelmi szemüvegre, kesztyűre, maszkra vagy éppen fejvédőre is szükségünk lesz. Ezt nekünk kell tudni, hogy amit dolgozni fogunk, ahhoz mi fog kelleni, de semmiképp se mulasszuk el ezen kellékek megvásárlását, ha fontosnak tartjuk az egészségünket. Ha tanácsra van szükségünk, akkor a Monor munkavédelmi bolt dolgozói örömmel segítenek összeválogatni a megfelelő védőfelszerelést is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről