Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2019. Január 08. 07:36, kedd | Belföld
Forrás: mti - fotó: mti archívum

Havazás, hófúvás és ónos eső miatt adtak ki figyelmeztetéseket

Havazás, hófúvás és ónos eső miatt adtak ki figyelmeztetéseket

Havazás, hófúvás és ónos eső miatt adott ki figyelmeztetéseket keddre az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az ónos eső veszélye miatt Budapestre, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést – írták az MTI-hez hétfő este eljuttatott veszélyjelzésben.

A havazás miatt ugyancsak elsőfokú figyelmeztetést adtak ki a fővárosra, Pest, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére. Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére a hófúvás veszélye miatt adtak ki elsőfokú figyelmeztetést.

Kedden továbbterjed a havazás a keleti országrészre, de eközben nyugat felől az enyhébb légtömeg hatására a havazás fokozatosan esőre vált. A Budapest-Kelebia vonaltól keletre végig havazás várható. A Dunántúlon átmenetileg ónos eső is lehet.

A várható friss hó az ország déli felén maximum 5, az északi felén 5 centiméter fölött várható. Az Észak-Alföldön, az Északi-középhegység előterében és a Dunántúl északkeleti felén 5-10 centiméternyi hó is hullhat. Komárom-Esztergomban, Pest megye északi részén és Nógrádban lesz a legtöbb hó. Ezeken a területeken kedd éjfélig 10-15 centiméter fölötti friss hóréteg valószínű, a hegyekben (Dunazug-hegység, Börzsöny) 15 centiméternél több is hullhat. Komárom megyében lehet a legtöbb tapadó hóra számítani.

A megerősödő déli, délnyugati szél az Alföldön, főként a Tiszántúlon okozhat hófúvást kedd délutántól.

Az előrejelzés szerint kedd hajnalra általában mínusz 10 és mínusz 2 fokig hűl le a levegő, de a derült, hóval borított területeken ennél több fokkal hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet mínusz 6 és plusz 3 fok között valószínű.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.

2024. Április 23. 06:52, kedd | Belföld

Rekordszámú jelentkező regisztrált az idei TeSzedd! hulladékgyűjtési akcióra

Rekordszámú jelentkező, több mint 100 ezer önkéntes regisztrált az idei TeSzedd! hulladékgyűjtési akcióra

2024. Április 23. 06:46, kedd | Belföld

Csaknem 200 ezer notebookot osztanak ki a nyári szünetig

A nyári szünet kezdetéig csaknem 194 ezer hordozható számítógépet juttatnak el az ötödik, a hatodik és a kilencedik évfolyamos diákoknak, valamint a köznevelési intézményeknek

2024. Április 22. 15:29, hétfő | Belföld

Orbán Viktor Nemesgörzsönyben indította el vidéki kampánykörútját

Országjárásra indult Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke; a kampánykörút első állomásaként hétfőn a Veszprém megyei Nemesgörzsönyben gazdákkal találkozott