Városlista
2019. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2019. Március 26. 12:43, kedd | Helyi

Hétszázmillió forint kormányzati forrásból fejlesztenek

Hétszázmillió forint kormányzati forrásból fejlesztenek

Hétszázmillió forint kormányzati forrásból fejlesztenek hét Tisza-tavi szabad strandot, ....

Hétszázmillió forint kormányzati forrásból fejlesztenek hét Tisza-tavi szabad strandot, a beruházások június végére elkészülnek - jelentette be az abádszalóki sajtótájékoztatón Piroska Miklós megyei közgyűlési elnök, a a Tisza-tó Térségi Fejlesztési Tanács elnöke. Az érintett települések - Abádszalók, Kisköre, Poroszló, Sarud, Tiszabábolna, Tiszafüred, Tiszanána - önkormányzata a Magyar Turisztikai Ügynökséggel és a Kisfaludy 2030 Zrt. írja alá a támogatói okiratot, településenként 100 -100 millió forintos támogatási összeggel. Mint elhangzott, sok párhuzamos fejlesztés zajlik a strandok megújulásával egy időben, ami biztosítja majd a négy évszakos Tisza-tavat.

Balogh Gyula polgármester szerint régi vágya teljesül most a településnek azzal, hogy újabb 100 milliós támogatáshoz jutnak a strand fejlesztéséhez. A 900 méteres partszakaszuk egyharmada megújul. Új büféket építenek, családbarát mosdók készülnek, új, több funkciós rendezvényteret is kialakítanak. Három homokos plázs készül a partra napernyőkkel, vitorlákkal, megújul a csúszda, mely már a 2 3 pályájával a vendégek igényeit jobban kielégíti majd. A sportok kedvelőire is gondolnak, több pályát is építenek, ahol akár bajnokságokat is játszhatnak majd.

Kovács Sándor, városunk és térségünk országgyűlési képviselője szerint fontos, hogy egyetlen Tisza-tavi település sem marad ki a fejlesztésből, mindenhol történik valami. Ebben az évben Tiszafüredtől, Abádszalók, Kiskörén Tiszaderzsen át mindenhol megújulnak az oktatásban, turizmusban is. A turizmusban 30 éves lemaradásban van a Tisza-tó a régió és ország többi részétől. A térségben épülő raftingpálya, a megújuló strandok, a horgászás, a kerékpározás, a lakóhajózás, a vízisportokkal együtt a legszebb és legaktívabb, négy évszakos turisztikai régióvá teszi a térséget. A dinamikus fejlődést jól mutatja, hogy tavaly 20 százalékkal nőtt az idelátogatók száma, ami mostani fejlesztésekkel még tovább nőhet- vélte a képviselő.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2019. Április 19. 20:05, péntek | Helyi

MUZSIKÁS EGYÜTTES KARCAGON

Muzsikás együttes több, mint 10 éve járja az ország általános- és középiskoláit a Rendhagyó énekóra MOL-ban programjukkal.

2019. Április 19. 20:03, péntek | Helyi

ROHAM A KARCAGI VIRÁGBOLTOKBAN

Május elején búcsút vesznek alma materüktől a középiskolás tanulók.

2019. Április 17. 19:36, szerda | Helyi

A Holokauszt Magyarországi Áldozatainak Emléknapja

A megjelenteket dr. Nagy Molnár Miklós igazgató köszöntötte, majd Mohai Tamás színművész szavalata után Csillag Barnabás, a Karcagi Zsidó Hitközség elnöke emlékezett meg a több mint négyszáz karcagi zsidó áldozatokról.

2019. Április 16. 19:59, kedd | Helyi

Búcsúztak a ballagók

A városvezetés nevében Kovács Szilvia alpolgármester, Rózsa Sándor jegyző, és Szepesi Tibor önkormányzati képviselő kívánt sok sikert a diákoknak.