Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2018. Augusztus 09. 13:24, csütörtök | PR

Hogyan válasszunk kádat a fürdőszobánkba?

Hogyan válasszunk kádat a fürdőszobánkba?

A fürdőkádak piacán ma már hatalmas a kínálat. Azért, hogy számunkra a legmegfelelőbbet választhassuk ki, érdemes néhány tanácsot megfogadni, és azok alapján szűkíteni a kört adott gyártóra, típusra.

Természetesen a fürdőszobánk mérete és alaprajza az egyik legmeghatározóbb tényező. Kisméretűbe egy praktikusan kialakított formájú (például aszimmetrikus) káddal járunk jól, de ha azokért annyira nem vagyunk oda, akkor egy keskenyebb szögletes kádban is gondolkodhatunk.

Persze nem ennyire egyszerű a helyzet, hiszen az alaprajz azt is "megmondja", hogy pontosan mekkora lehet az, ami befér a helyiségbe. Tehát úgy kezdjünk el típust és gyártót keresni, hogy tudjuk, mekkora a minimum és a maximum méret, ami között dönthetünk.

Minőségi elvárások

Az igényesen kialakított, hosszú élettartamú szaniterek esetében is a minőség a kulcskérdés. Ne csak az esztétikai kialakítása miatt válasszunk egy adott kádat, nézzünk utána a gyártónak. Mióta van a piacon, milyen agyagokkal dolgozik, hol készülnek a termékek, milyen garanciát vállal rájuk. Ha nem szeretnénk néhány évente új kádat vásárolni, akkor igenis fizessük ki az árát a minőségi daraboknak.

A RAVAK kádak a fent felsorolt elvárásoknak mind megfelelnek, sőt, a magas minőség alapkövetelmény. Emellett igazán nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy a fürdőszobai trendeknek megfelelően dizájn kádakkal is előrukkoljanak, így mindenki megtalálhatja a szívéhez legközelebb álló kádat választékukban. Sőt, egyedi megoldásaikkal valóban teljesen személyre szabható a fürdőszoba!

Anyag

A piacon a legelterjedtebb az akril és a zománcozott acél kád. Természetesen más alapanyagból is készülhetnek kádak, például márványból, fából és üvegből is akár, de ezeknek ára igencsak borsos.

A zománcozott acélnak megvannak a maga előnyei és hátrányai, de manapság nem véletlenül választják a legtöbben az akrilkádakat. Az akrilból készült kádak gyorsan felmelegszenek, tartják a hőt. Könnyen tisztítható, antibakteriális hatásai is vannak. Az akril egy olyan alapanyag, amelyből különleges formájú kádakat is alkothatnak a tervezők. Arra figyeljünk, hogy az akrilkád és az akrilozott kád között már van minőségbeli különbség!

Forma

Gondoljuk át fürdőszobai szokásainkat, és ennek megfelelően próbáljuk meg kiválasztani a nekünk legideálisabb formát. Egyszemélyes kádfürdőzéseket tervezünk, esetleg párunkkal közösen is szeretnénk fürdeni? Vannak-e gyerekek a családban, akik imádják a mindennapos habfürdőzést is?

Az aszimmetrikus kádak, mint ahogy már írtuk, kisebb fürdőkbe jó választás. A jól átgondolt koncepciónak köszönhetően elférnek a kád peremén a tisztálkodószerek is. Találhatunk a kád stílusához és kialakításához illő egyéb kiegészítő elemeket is, például helytakarékos mosdót.



A szögletes kádak sokféle méretben kaphatóak, és bár szögletesek és "egyenesek", mégis többféle stílusban léteznek. Érdemes a belső kialakításukra is szánni egy kis figyelmet. Ha van rá lehetőségünk, próbáljuk ki és üljünk bele a kádakba, így tudjuk megtapasztalni, hogy melyik a legkényelmesebb.

A sarokkádak már nagyobb fürdőszobákba valóak. Egyrészt azért, hogy kényelmesen lehessen ki- és beszállni, valamint maradjon elég mozgásterünk még a helyiségben. Egy kádparavánnal a zuhanyozás is megoldható ebben a típusban is, és egyszerre többen is fürdőzhetünk benne.

A szabadon álló kádak igazán impozánssá tehetik fürdőszobánkat. Az lehet az érzésünk, hogy ha egy ilyen darabot meglátunk valahol, le sem tudjuk venni róla a szemünket, azonnal ki szeretnénk próbálni, milyen benne a fürdőzés. A szabadon álló kád a megfizethető luxus, csak épp helyigényes, ezt tartsuk szem előtt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.

2024. Február 26. 14:46, hétfő | PR

Benzinkutakat üzemeltetnek

A Jánosik és Társai Kft. nyerte el az egyik legnagyobb üzemanyag töltőhálózat állomásain lévő épületek, építmények, épületvillamossági- épületgépészeti berendezések működéséhez szükséges üzemeltetési feladatokat