Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2023. Szeptember 03. 17:15, vasárnap | Helyi

Horthy Miklós újratemetésének 30. évfordulója

Horthy Miklós újratemetésének 30. évfordulója

A huszadik század egyik legjelentősebb magyar politikusának nevezte Horthy Miklóst Fazekas Sándor országgyűlési képviselő.

A kormányzót harminc éve helyezték végső nyugalomra szülővárosában, ha erre az évfordulóra emlékeztek Kenderesen.

Harminc évvel ezelőtt temették újra Horthy Miklóst szülőhelyén Kenderesen. Az 1993. szeptember negyedikei eseményről emlékeztek meg az alföldi városban.


(( HORTHY ÉVA: ))
Én mindig lélekben, szívvel- lélekkel Horthy vagyok és boldog vagyok, hogy egyáltalán ma már megengedhetjük ezt, hosszú évtizedeken át nem hallottunk, csak rosszat a Horthy- családról, hát persze, hogy örülök ma neki.

Horty Miklós 1920-tól 1944-ig volt Magyarország kormányzója. A portugáliai Estorilban hunyt el 1957. februárjában. Végakaratában meghagyta, hogy holttestét addig nem szállíthatják Magyarországra, míg a szovjet csapatokat ki nem vonják az országból.


((FAZEKAS SÁNDOR, országgyűlési képviselő, Fidesz- KDNP))
Méltóságteljes megemlékező ünnepség a mai, vitéz nagybányai Horthy Miklós újratemetésének harmincadik évfordulóját ünnepli Kenderes. Ezt az évfordulót ünneplik mindazok, akik tisztelik kormányzó urat, aki a XX. század egyik legjelentősebb magyar politikusa volt.

Az évfordulón nagyon sokan részt vettek azok közül is, akik már 1993-ban is ott voltak Kenderesen.

F. KOVÁCS SÁNDOR, országgyűlési képviselő, Fidesz- KDNP: ))
A magyar történelemmel tisztában kell lenni, helyre kell tenni, helyre kell tenni a negatív- pozitív dolgokat is és Magyarország kormányzója volt vitéz nagybányai Horthy Miklós és az ő emlékét ápolni kell és tisztázni kell az ő szerepét, az ő lehetőségeit Magyarország történelmében.

A Horthy- ligetben tartott beszédek után a kormányzó családi kriptájánál helyezték el az emlékezés koszorúit.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 15:00, vasárnap | Helyi

BARÁTSÁGOS MÉRKŐZÉS

Erdély szívéből, Székelykeresztúrról érkeztek vendégek a városunkba. Itt tartózkodásuk alatt részt vettek egy barátságos focimérkőzésen is.

2024. Május 05. 09:00, vasárnap | Helyi

TÁNCHÁZ A MARISTÁSOKNÁL

A cigánytánc alapjaival ismerkedhettek meg a diákok a Szent Pál Marista Általános Iskolában a cigányhét záróprogramján. A következő percekben önök is betekintést nyerhetnek a jó hangulatú táncházba.

2024. Május 04. 15:00, szombat | Helyi

JÓTÉKONYSÁGI BÁLT RENDEZTEK

Az idei a Kátai Bál jótékonyságból befolyt bevételeit a kórház biztonságos betegellátáshoz szükséges eszközök beszerzésére fordítják.

2024. Május 04. 07:00, szombat | Helyi

ÁTADTÁK A GYÓGYSZERTÁR ÉPÜLETÉT

Újra helyben vásárolhatnak gyógyszereket a tiszaburaiak. Átadták ugyanis a településen a gyógyszertárat. Az épület átadása ünnepélyes keretek között zajlott.