Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2018. December 27. 18:42, csütörtök | Helyi

HŐSIES HELYTÁLLÁS

HŐSIES HELYTÁLLÁS

A két karcagi tűzoltó számára természetes volt, hogy segítsen, s ezt teszik legközelebb is, hiszen ezért is lettek tűzoltók.

Hősies helytállást tanúsító elismerést és ajándéktárgyat adott át a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon Góra Zoltán tű. vezérőrnagy, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója Kovács Zoltán tűzoltó zászlósnak, a karcagi hivatásos tűzoltó-parancsnokság munkatársának és Barta Mihály tűzoltó főtörzsőrmesternek, a karcagi hivatásos tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltójának.

Egy Jókai utcai tűzesethez riasztották a Karcag 1 fecskendőt és a Karcag vízszállítót - kezdi Kovács Zoltán.


A Karcag1 épp káresetnél volt Kisújszálláson, csak a vízszállító volt a laktanyában, de azon egy fő van. Mivel bent voltam a tűzoltóságon, mentem segíteni a vízszállító sofőrjének, hiszen tudtam, egy fő ennél a káresetnél kevés és kell egy kis idő, míg a Karcag1 visszaér.


- A jelzés érkezésekor szabadnapos voltam, de épp a tűzoltó laktanyában tartózkodtam, így saját autómmal azonnal indultam a kárhelyszínre. Ott azt tapasztaltam, hogy füst szivárog a lakásból - folytatja a történteket Barta Mihály, aki megnézte van-e valaki még a lakásban, áramtalanította az épületet, közben megérkezett a helyszínre a vízszállító és Kovács Zoltán is, akivel segítettek összeszerelni a vízsugarat és elkezdték a tűz oltását.


- Az épületbe behatolva a konyhában láttam, hogy van egy gázpalack, amit a tűzhelyről leválasztottam és kivittem az épületből - mondja Barta Mihály, míg a két kollégám egy vízsugárral oltotta a tüzet.


Közben hazaérkezett Kisújszállásról a Karcag1 fecskendő, így több vízsugárral a tüzet eloltották, az nem terjedt át a főépületre, mentőt is hívtak a tűzoltók, mert egy az ott lakó 4 éves gyermek a kezén égési sérüléseket szenvedett.


A szolgálatban lévő, vonuló tűzoltókon kívül Barta Mihály és Kovács Zoltán számára ez a segítség természetes volt, nem vártak, hanem cselekedtek, életet mentettek.
- Az ember próbál segíteni ahol tud, így nem gondolkodtam egy percig sem azon, hogy induljak a laktanyából a helyszínre és segítsek - erősíti meg Kovács Zoltán.
- Nekem még arra sem volt időm, hogy a civil ruhámra a beavatkozási ruhát felvegyem, s amikor elindultam nem gondoltam, hogy gázpalackot is hozok ki az épületből, csak, hogy segítek tömlőt szerelni a kollégámnak amíg a Karcag 1 visszaér - mondja Barta Mihály. A két karcagi tűzoltó számára természetes volt, hogy segítsen, s ezt teszik legközelebb is, hiszen ezért is lettek tűzoltók.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 16:24, szerda | Helyi

A hazai vadállományunk egyedülálló nemzeti kincsünk

Teremtett világunk megőrzése közös kötelességünk, a természet rendjét pedig nem lehet megbontani, éppen ezért hárul kiemelkedően fontos szerep a felelős és tudatos vadgazdálkodásra

2024. Május 01. 15:00, szerda | Helyi

KALAPÁCCSAL TÁMADT AZ IDŐS EMBERRE

A Kunszentmártoni Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be egy 22 éves cibakházi férfival szemben rablás bűntette és két rendbeli testi sértés büntette miatt.

2024. Május 01. 13:00, szerda | Helyi

MÉLTÓSÁG MEZEJE

A nárcisz a világon mindenütt a rákbetegek, a rákban haldoklókat gondozó szervezetek szimbóluma.

2024. Május 01. 07:00, szerda | Helyi

SZÉPÍRÓ VERSENY A SZENT PÁL MARISTA ÁLTALÁNOS ISKOLÁBAN

A Cigány hét keretein belül a hátrányos helyzetű gyermekek számára Szépíró versenyt rendeztek a Szent Pál Marista Általános Iskolában.