Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2017. Szeptember 25. 15:32, hétfő | Helyi
Forrás: katasztrófavédelem

Huszonhárom kegyetlen emelet, avagy mezőtúri és szolnoki diadal a SOTE Nagyvárad téri épületében

Huszonhárom kegyetlen emelet, avagy mezőtúri és szolnoki diadal a SOTE Nagyvárad téri épületében

Korcsoportjában második helyezést ért el a Papp János - Varju Zsolt páros az országos lépcsőfutó versenyen, amit szombaton rendeztek Budapesten. Ugyanitt egyéniben Nagy József a harmadik helyezett lett.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság, az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület és a Magyar Tűzoltó Szövetség által szervezett 18. Lépcsőfutó Országos Bajnokságra több mint százötvenen neveztek.

Az először 2000-ben megrendezett viadalon az indulók teljes védőfelszerelésben, légzőkészülékben, acélpalackkal a hátukon futottak felfelé huszonhárom emeletet a SOTE Nagyvárad téri épületében. A versenyzők nemek és korcsoportok szerinti osztásban, egyéniben és párban vágtak neki a több száz lépcsőnek a nagyjából harminckilós felszereléssel. A párosok tagjainak együtt kell maradniuk, egy lépcsőfordulónyinál nagyobb távolságra nem távolodhattak el egymástól. Az országos bajnokság abszolút rekordja 2002-ben született, akkor a mai Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltósági főfelügyelőjének, dr. Kanyó Ferenc ezredesnek 2 perc 24 másodpercre volt szüksége ahhoz, hogy felszaladjon a huszonharmadik emeletre. (Forrás és bővebb információk itt: www. katasztrofavedelem. hu)

A Jász- Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság állományát Csák Tamás (Szolnoki HTP), Nagy József (Szolnoki HTP), Varju Zsolt (Mezőtúri HTP) és Papp János (Mezőtúri HTP), Dániel Sándor (Karcagi HTP), Körösi Balázs (Karcagi HTP) képviselte. Nagy András a Jászkisér ÖTP-től 7.helyezést ért el.

Eredmények:

Karcagi HTP:
- Dániel Sándor egyén (35-39)i 2. helyezés
- Kőrösi Balázs egyéni(30-34) 15. helyezés

Szolnoki HTP:
- Nagy József (45 év feletti korosztály): 3.helyezés
- Csák Tamás (18-29): 33. hely

Mezőtúri HTP
40 év feletti egyéni: Varju Zsolt 4. hely
Papp János 6. hely
40 év feletti páros: Varju - Papp: 2.hely

Mint látszik: Varju Zsolt és Papp János kétszer is lefutották (felfutották) a távot. Gratulálunk!

Címkék: lépcsőfutás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 13:39, kedd | Helyi

Kerítés égett Kisújszálláson

Kigyulladt egy ingatlan kerítése hétfő éjszaka Kisújszálláson, a Petőfi utcában.

2024. Április 23. 12:38, kedd | Helyi

VÍZVISSZATARTÁSSAL KÉSZÜLNEK AZ ASZÁLYRA

A KÖTIVIZIG működési területén a medrekben, tározókban, holtágakban, halastavakban visszatartott, illetve tározott vízkészlet meghaladja a 298 millió köbmétert.

2024. Április 23. 11:30, kedd | Helyi

ELKAPTÁK A TISZABURAI DÍLERT

Egy 47 éves férfi helyi lakosoknak árulta a kábítószert. A rendőrök őrizetbe vették, a bíróság elrendelte a letartóztatását.

2024. Április 23. 09:33, kedd | Helyi

ITTASAN KERÉKPÁROZOTT, TÖBBSZÖRÖS CSONTTÖRÉS LETT A VÉGE

A Szolnoki Járási Ügyészség súlyos testi sértést okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette miatt emelt vádat azzal a 28 éves törökszentmiklósi férfival szemben, aki ittasan, élettársát a csomagtartóra ültetve kö