Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2017. Április 05. 20:00, szerda | Helyi
Forrás: FM

Idegenforgalmi helyszínként fog működni...

Idegenforgalmi helyszínként fog működni...

Milánóban mintegy 2,5 millióan látták a magyar pavilont, amely Karcagra, a Nagykunság fővárosába kerül ...

Karcagot és a Nagykunságot gazdagítja a Milánói Expo magyar pavilonja

Karcagra kerül a 2015-ös milánói világkiállítás Életkert nevű magyar pavilonja, amelyet még az idén hazaszállíthatnak, jövőre pedig megkezdhetik felépítését Karcagon - mondta Fazekas Sándor Jász-Nagykun Szolnok megyei országgyűlési képviselő, földművelésügyi miniszter az M1 ma reggel és a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.


Fazekas Sándor megtiszteltetésnek és nagy lehetőségnek tartja, hogy a nagyszerű építmény Karcagot, az egész Nagykunságot gazdagítja majd, amely kiállítótérként, művészeti, konferencia és idegenforgalmi helyszínként működik felállítása után, de mint mondta, a különleges építmény önmagában is jelentős vonzerővel bír. A miniszter a pavilon Karcagra költöztetésével további fejlesztésekre is számít, hiszen, mint az a beszélgetés során elhangzott, ez egy munkahelyteremtő beruházás. Az elképzelések szerint a meglévő termálfürdő közelébe egy termálhotel is épülne azon a parkosított, szabadtéri rendezvények számára is kialakított területen, ahol az Életkert pavilon áll majd.


Milánóban mintegy 2,5 millióan látták a magyar pavilont, amely Karcagra, a Nagykunság fővárosába kerül – fogalmazott a miniszter, aki elmondta: ebben a térségben jelentős múltja van a kazah-magyar, kun-magyar identitásnak, a keleti hagyományok őrzésének. Karcag - amely a Hortobágy kapuja - olyan jelentős idegenforgalmi helyszínné válhat, amely a természetjárók, a lovas és kerékpáros turizmus célpontja is lehet – fogalmazott Fazekas Sándor.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 09:00, szombat | Helyi

BUSZMEGÁLLÓBAN ÉLESZTETTÉK ÚJRA

Egy 70 év körüli szolnoki nő hazafelé tartott, amikor minden előzmény nélkül, hirtelen összeesett a buszpályaudvaron, számolt be az esetről az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldalán.

2024. Április 26. 15:00, péntek | Helyi

NAGYNAK TŰNT A BAJ

Nagynak tűnt a baj, azonban szerencsére nem járt súlyosabb sérülésekkel az a közlekedési baleset, amelynek részesei egy személyautó és egy követ szállító teherautó volt Kisújszálláson.

2024. Április 26. 13:00, péntek | Helyi

REJTÉLYES MACSKAMÉRGEZÉSEK SZOLNOKON

Ismeretlen elkövető mérgezi a macskákat az egyik szolnoki városrészben. A tetemeket ráadásul sok ember által látható helyen \"teszi közszemlére\". A rendőrség is nyomoz a felháborító ügyben.

2024. Április 26. 10:31, péntek | Helyi

Hármas baleset Kisújszállásnál

Összeütközött egy személygépkocsi és egy kisbusz csütörtök este a 4-es számú főúton, Kisújszállásnál.