Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2024. Március 20. 07:00, szerda | Helyi
Forrás: karcag tv

IDÉN KARCAGRÓL RAJTOL A TOUR DE HONGRIE

IDÉN KARCAGRÓL RAJTOL A TOUR DE HONGRIE

Több szempontból is különleges lesz az idei Tour de Hongrie, hiszen a hazai fennállása óta először rajtol Karcagról, ráadásul minden eddiginél nívósabb mezőnnyel.

Minden eddiginél nagyobb sztárparádé várhat az idei Magyar Kerékpáros Körversenyen. A Tour de Hongrie két hónap múlva Karcagról rajtol.

- RÉVÉSZ MÁRIUSZ
Pro Series kategóriába került a Magyar Körverseny és még nagyobb lehetőség van, hogy világsztárok érkezzenek ide. A sajtóban már megjelent, de hitte volna valaki néhány évvel ezelőtt, vagy akár csak tavaly is, el fog jönni Magyarországra Marc Cavendish, aki a legtöbb szakaszt nyerte a Tour de France-on Eddie Merx- szel közösen, vagy holtversenyben, harmincnégynél tartanak és azért jön Magyarországra, hogy felkészüljön a harmincötödik szakaszgyőzelemre.

Cavendish mellett az ugyancsak sprintkirálynak tartott Grönevegen is itt lesz Karcagon, mint ahogy a szlovák Peter Sagan is, aki hét éven át nyerte meg a Tour de France-on a legjobb sprinternek járó zöld trikót.

-FAZEKAS SÁNDOR, országgyűlési képviselő:
Most egy új helyszín lesz, ami így világszerte ismertebbé válik, hát ezért is nagyon jó hír, hogy Karcagon lesz a start, az egész, többnapos megmérettetésnek a kiindulópontja. És hát ott a karcagiak is jól láthatják majd a készülődést, az indulást, a rajtot és mindent. A médiaérdeklődést is fel tudjuk majd kelteni, ami szükséges ahhoz, hogy Karcag, a karcagi sport az ismertebb legyen, elismertebb legyen.

Májusban kezdődik az igazi kerékpáros- szezon, számtalan hírügynökség számol be élőben az eseményekről. Így várhatóan Karcagot is megszállják már a rajt előtti napokban a televíziós stábok.

EISENKRAMMER KÁROLY
-Idén nyolc World Tour csapatunk lesz a rajtvonalon és nyolc Pro Team, ők jelentik a kerékpársportnak a csúcsát. És szabadkártyával úgymond
három kontinentális csapat és a magyar válogatott fog részt venni. És így azt gondolom, hogy a legrangosabb mezőny a Tour életében.

Tavaly Nyugat- Magyarországon kígyózott a kerékpáros karaván, idén visszatér az Alföldre. Ráadásul úgy, hogy a Nagykunság legújabb látnivalója mellől indul ötnapos útjára.

SZEPESI TIBOR, polgármester: Ez egy ikonikus helyszín és biztos vagyok abban, hogy többször köszönthetjük majd a Tour de Hongrie-t ezen a helyszínen. Egy kicsit más lesz az útvonal, mint megszoktuk, hiszen egy kört is fognak tenni a városban, a Deák körút- Kisújszállási körút és Madarasi út érintésével fogják majd elhagyni a várost, tehát sokkal hosszabb ideig láthatják a versenyzőket a településen.

Tour de Hongrie rajt május nyolcadikán, két hónap múlva a Karcag Kincse Művészeti és Rendezvényközpont elől.

Címkék: Karcag, tour de hongrie

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:00, vasárnap | Helyi

NEM KÉRÜNK A MIGRÁNSGETTÓBÓL

Jóváhagyta az Európai Parlament az EU új migrációs és menekültügyi paktumát, mely szerint elképzelhető, hogy akár Magyarországon is migránsgettók kerüljenek kialakításra.

2024. Április 27. 17:00, szombat | Helyi

PÁLINKÁSÜVEGGEL VERTE FEJBE-AGYZÚZÓDÁS LETT A VÉGE

Mezőtúron egy születésnapi összejövetel durvult el olyannyira, hogy a bulin résztvevő egyik férfi súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett.

2024. Április 27. 15:00, szombat | Helyi

ROKKANTKOCSIST TÁMADOTT MEG

Felháborító eset történt városunkban. Egy rokkant kocsival közlekedő idős férfit raboltak ki a nyílt utcán.

2024. Április 27. 09:00, szombat | Helyi

BUSZMEGÁLLÓBAN ÉLESZTETTÉK ÚJRA

Egy 70 év körüli szolnoki nő hazafelé tartott, amikor minden előzmény nélkül, hirtelen összeesett a buszpályaudvaron, számolt be az esetről az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldalán.