Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2018. Október 31. 13:53, szerda | PR

Igyunk vagy ne igyunk desztillált vizet?

Igyunk vagy ne igyunk desztillált vizet?

Sokan cikkeznek arról, hogy jótékonyan hat-e az emberi szervezetre a desztillált víz ivása, vagy nem?

Nagyon sok szempontból meg lehet közelíteni a kérdést, de ebben a cikkben most igyekszünk tárgyilagosan kezelni a kérdést, hiszen mindenki számára fontos kell, hogy legyen, hogy a minőségi ivóvizek eljussanak az emberekhez. A desztillált víz pedig a minőség egyik véglete.

Mi a desztillált víz?

Az ivóvíznek szánt vízből desztillációs eljárással nyert ionmentes víz a desztillált víz, amelynek összetétele nagyon hasonlít a csapadékként hulló esővízre. A desztillált víz ásványi anyag tartalma nagyságrendekkel kisebb, mint ami a vezetékes ivóvízben, az ásványvizekben, esetleg a forrásokból nyert vízben található. Éppen ez vált ki gyakran vitát szakmai körökben, hogy egészséges-e a szinte teljesen ionmentes víz fogyasztása?

A desztillált víz fogyasztása esetén, hogyan pótoljuk a fontos ásványi ionokat?

Mivel a desztillációs folyamat eredménye, hogy egy ionokban szegényebb ivóvízhez jutunk, jogosan merül fel a kérdés, hogy hogyan pótoljuk a létfontosságú ásványi anyagokat? Erre igen egyszerű a válasz, a magunkhoz vett élelmiszerekkel. Vagyis törekedjünk arra, hogy kiegyensúlyozott táplálkozási szokásokat vezessünk be, amivel sikerül elérni, hogy a létfontosságú ásványi anyagokat (ionokat) hasznosítsa a szervezetünk. Fontos tudni, hogy ezek nélkül az ásványi anyagok nélkül egyes biológiai életfolyamataink nem, vagy kevésbé hatékonyan működnének - például a kalcium ion elősegíti a csontképződést, ennek hiánya vezethet a csonttörésekhez, tartós hiánya az időskori csontritkulásokhoz.

Jó vagy nem jó desztillált vizet fogyasztani?

Érdemes desztillált vizet fogyasztanunk, ha az a célunk, hogy megtisztítsuk a szervezetünket a lerakódott ásványi sóktól, salakanyagoktól, illetve a bomlástermékektől. Ha így teszünk, megkönnyíthetjük a vesénk és a májunk működését, javíthatjuk a vérkeringésünket és még a porcszöveteinket is rugalmasabbá tehetjük vele, tehát igazán jó hatást gyakorolhat a szervezetünkre. Érdemes lehet akár kúraszerűen is fogyasztani a desztillált vizet.

A szervezetünkre gyakorolt pozitív hatásán felül további előnye lehet, hogy használhatjuk főzésre és tea készítéshez is, hogy jobban érvényesüljenek az ízek és jobban kioldódjanak a zöldségekből az ásványi anyagok.

Hogyan állítsunk elő desztillált ivóvizet?

A desztillációs folyamat igazából nem más, mint a víz hevítése során keletkezett lepárlás. Desztillált vízhez jutunk akkor is, ha egy fazékban vizet forralunk és a párát összegyűjtjük a fedő segítségével. De ez egy elég bonyolult és hosszadalmas művelet lenne, ezért helyette ajánlunk egy sokkal egyszerűbb folyamatot: használjunk vízdesztilláló készüléket! Hálózatra csatlakoztatva a gép végigviszi a teljes desztillációs folyamatot, nekünk csak vizet kell önteni a készülékünkbe és áram alá helyezni. A gép magától fogja elkészíteni a desztillált vizet, majd lekapcsolni a készüléket, így nekünk nincs más dolgunk, csak elfogyasztani a friss ionmentes ivóvizet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.

2024. Február 26. 14:46, hétfő | PR

Benzinkutakat üzemeltetnek

A Jánosik és Társai Kft. nyerte el az egyik legnagyobb üzemanyag töltőhálózat állomásain lévő épületek, építmények, épületvillamossági- épületgépészeti berendezések működéséhez szükséges üzemeltetési feladatokat