Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. Február 27. 15:31, szerda | PR

Ismét friss levegőt szívhat, aki a belvárosi játszóházban tombol!

Ismét friss levegőt szívhat, aki a belvárosi játszóházban tombol!

Létezik a belváros szívében egy olyan játszóház, amit nem egy nagy raktárhelyiségben álmodtak meg a kivitelezők, hanem egy pincehelyiségben.

Kinek mi jut először eszébe egy pincehelyiségről? Dohszag, levegőtlenség, a szellőztetés teljes hiánya, penész? Nos, ebben a játszóházban egyik sincs, aminek igen nagy szerepe van a Zehnder szellőztetőrendszer kialakításának.

Kezdetek

A játszóház egy friss felújításon esett át, amikor a tulajdonos, azzal kereste meg a Szellőztető csapatát, hogy tudnának-e segíteni egy teljesen új szellőztetőrendszer kiépítésében? A felújítást végző generálkivitelező spórolni akart a gépészeti munkálatokon, és a szellőztetőrendszer hiányát azonnal érezni lehetett a helyiségekben. A megkeresést követően, nyáron már fel is szerelték a szellőztető rendszert, és szinte azonnal jött a visszajelzés, hogy érezhető a pozitív változás!

Kezdetben a játszóház tulajdonosa még aggódott azon, hogy mekkora összegre fog rúgni a beruházás költsége, hiszen egy újonnan nyílt játszóháznak a bevétele még nem fedezheti a kiadást egy szellőztetőrendszer kiépítéséhez! De a Szellőztető csapata úgy érezte, hogy jó ügyet szeretne támogatni, ezért felajánlott egy gépet a hátsó helyiségekhez, amihez kiegészítésként a játszóház tulajdonosa még vásárolt egy másikat, így a kettő géppel már az egész játszóházat könnyedén át lehetett szellőztetni.

Ahova jutottunk a szellőztető rendszerrel

A beszerelés idejére bezárt a játszóház, ami nem jelentett túl nagy gondot, mert volt még néhány befejezésre váró feladat (festés, villanyszerelés). A monumentális helyiségben először megdöbbentő látványt nyújtottak a csövek, de pont a magas belmagasság az oka, hogy egyáltalán nem zavaró jelenség, a gyerekek valószínűleg észre sem veszik.

A szellőztetőrendszer is egy igazi kincs a játszóház berendezését elnézve, hiszen lehetővé teszi, hogy itt, a belváros közepén is friss levegőt szívjanak a kis vendégek! A rendszer ugyanis megszűri a kintről érkező szmogos és aeroszolokkal (pl.: pollen) telített levegőt, így a játszó gyerekek a jó levegőn mozoghatnak, fejlődhetnek, erősödhetnek! Ebben a játszóházban nem kell attól tartania a szülőknek, hogy a játék hevében szaladgáló gyermek befullad, mert az egészségtelen levegő előcsalja az asztmájára való hajlamot, nem kell attól tartania sem, hogy a pince egy rejtett zugában megbúvó penésztelep ontja magából az egészségre ártalmas polleneket! Nyári kánikulában is remek hőmérséklet és egészséges levegő várja a vendégeket! Kicsit túlzásként hathat, de olyan, mintha friss szabad levegőn folyna a játék.

A játszóház szeretné tudatni a kedves látogatókkal, milyen kincsük van, ezért jól látható helyre felrakott matricákkal is hirdetik, hogy hozzájuk bátran jöhetnek a kisgyerekek, friss levegővel, remek tereppel és kikapcsolódási lehetőségekkel várják őket és kedves szüleiket!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.

2024. Február 26. 14:46, hétfő | PR

Benzinkutakat üzemeltetnek

A Jánosik és Társai Kft. nyerte el az egyik legnagyobb üzemanyag töltőhálózat állomásain lévő épületek, építmények, épületvillamossági- épületgépészeti berendezések működéséhez szükséges üzemeltetési feladatokat