Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2023. Április 14. 15:49, péntek | Helyi
Forrás: Szolnoki Törvényszék

Ítélet

Ítélet

Kis híján életveszélyes sérülést okozott unokaöccsének, 1 év 8 hónap felfüggesztett börtönre ítélték a tiszaszentimrei férfit.

A Szolnoki Törvényszék életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérelte miatt 1 év 8 hónap – 3 évi próbaidőre – felfüggesztett börtönre ítélte azt a 66 éves, büntetlen előéletű férfit, aki 2021. április 6-án délután 16:00 óra körül egy tiszaszentimrei telken előbb egy kapával próbálta fejbe vágni, majd egy négyágú vasvillával próbálta ledöfni unokaöccsét, miközben azt kiabálta, megöli. Sérülés végül nem történt, de egy alkalommal, amikor a sértett egy fémcsővel védte ki a fejére sújtó kapaütést, súlyos, életveszélyes fejsérülést szenvedhetett volna.

Az ügyben 2022. május 5-én emelt vádat a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség. A Szolnoki Törvényszék négy tárgyalást tartott, majd 2023. április 11-én ítéletet hirdetett.

A döntés nem jogerős. Az ügyészség tudomásul vette ugyan az ítéletet, a vádlott és védője azonban fellebbezett a döntés ellen, így az ügy másodfokon, a Szegedi Ítélőtáblán folytatódik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 09:03, péntek | Helyi

JÓVAL HAMARABB ÉRT BE AZ EPER

Előbb vagy utóbb minden tavasszal elérkezik az eperszezon, de az igazi ínyencek számára csak akkor indul, amikor megjelenik a magyar eper a piacokon.

2024. Május 02. 15:17, csütörtök | Helyi

FOSZTOGATNAK A TEMETŐBEN

Ellopott virágok, koszorúk, megrongált sírhelyek. Évek óta jelentős anyagi és érzelmi károkat okoznak azok, akik rendszeresen lopnak, rongálnak a szolnoki temetőben.

2024. Május 02. 15:08, csütörtök | Helyi

Kigyulladt egy istálló Öcsödnél

Kigyulladt egy negyven négyzetméteres istálló szerda délelőtt egy Öcsöd külterületén található tanyán.

2024. Május 02. 13:15, csütörtök | Helyi

POKOLLÁ TESZI AZ ÉLETÜKET

Összekent ajtó, beragasztózott zár. Rendszeresen szembesülnek ezekkel a bosszantó dolgokkal az egyik szolnoki lakótelep lakói. És ez még nem minden!