Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2016. Október 28. 17:29, péntek | Helyi
Forrás: Szolnoki Törvényszék

Ítélet a minősített emberölés kísérlete miatt indult ügyben

Ítélet a minősített emberölés kísérlete miatt indult ügyben

A kiáramló gáz azonban berobbant, és a ház kigyulladt.

Az ügyben első fokon eljárt Szolnoki Törvényszék 2016. október 28-án kihirdetett ítéletében több ember sérelmére, különös visszaesőként, 14. életévét be nem töltött személy, valamint védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt életfogytig tartó szabadságvesztésre, valamint 10 év közügyektől eltiltásra ítélte, és szülői felügyeleti jogát is megszüntette, annak a 35 éves szolnoki nőnek, aki a nem jogerős ítélet szerint 2014. december 31-én a hajnali órákban szolnoki otthonában gázmérgezés útján kívánt öngyilkos lenni, miközben kiskorú gyermeke és élettársa a házban aludt. A lakásban található gáz parapet flexibilis betápláló csövét ezért eltávolította. A kiáramló gáz azonban berobbant, és a ház kigyulladt. A nő, a történtek idején a házban tartózkodó kiskorú gyermeke, és élettársa ki tudtak ugyan menekülni a lángoló épületből, de valamennyiben súlyos, életveszélyes égési sérüléseket szenvedtek.

Az elsőfokú bíróság álláspontja szerint a vádlott a cselekménye elkövetésekor belenyugodott abba, hogy a gáz az alvó kiskorú gyermeke, és ugyancsak alvó élettársa halálát is okozhatja. A vádlott, azért számít különös visszaesőnek, mert már korábban is állt bíróság előtt emberölés bűntette miatt: 2003. december 16-án társtettesként, előre kitervelten, nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntette és más bűncselekmények miatt halmazati büntetésül 14 év fegyházbüntetésre ítélték, amiből 2013. február 26-án szabadult feltételes kedvezménnyel.

Az ítélet nem jogerős. A vádlott és védője felmentésért jelentett be fellebbezést. Így a büntetőügy másodfokon a Szegedi Ítélőtáblán folytatódik majd.

Szolnok, 2016. október 28.

a Szolnoki Törvényszék Sajtócsoportja

Címkék: Szolnok

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 20:15, csütörtök | Helyi

Kutyás szépségversenyen keresik a Tisza-tó szépét a tiszafüredi Kutyás majálison

Második alkalommal rendezik meg a tiszafüredi kutyastrandon, a Mancsos Pancsolóban a Kutyás majálist május 1-jén, ahol egész nap kutyás és családi programokkal várják a gazdákat és az ebeket.

2024. Április 18. 15:00, csütörtök | Helyi

VISSZATARTOTTA A BETÖRŐT

Az éj leple alatt, egy családi ház ablakán keresztül surrant be egy ingatlanba egy helyi férfi Kunmadarason, abban a reményben, hogy amíg a bent lakók alszanak, addig ő viszi az értékeket.

2024. Április 18. 13:51, csütörtök | Helyi

HOROGRA AKADTAK

Két napon is tiltott módszerrel halászókat fogtak a vízirendészek és hivatásos halőrök Tiszasüly külterületén. A rendőrök összesen hét férfit hallgattak ki gyanúsítottként.

2024. Április 18. 13:00, csütörtök | Helyi

KÖLTÉSZET NAPJA HAJDÚSZOBOSZLÓN

Sokan hitték azt, hogy vandálok jártak Hajdúszoboszlón, hiszen aki a főtéren végigsétált, mindenfelé összefirkált kirakatokat láthatott.