Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2023. December 06. 17:49, szerda | Helyi
Forrás: Szolnok Járási Ügyészség

Ittasan okozott maradandó fogyatékosságot

Ittasan okozott maradandó fogyatékosságot

A Szolnoki Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be egy – a cselekmény elkövetésekor – 20 éves szolnoki férfival szemben maradandó fogyatékosságot okozó ittas járművezetés miatt.

A vád szerint a férfi 2022. február 26. napján a hajnali órákban Szolnokon, a Széchenyi körúton közlekedett az általa vezetett személygépkocsival ittas állapotban, mintegy 120-130 km/h sebességgel két 18 és egy 17 éves utasával.

A férfi egy balra ívelő kanyart a kisodródási határsebesség feletti sebességgel, a kanyarív levágásával akart bevenni, melynek következtében a gépkocsi stabilitását vesztette, és a jármű az óramutató járásával ellentétes irányba forogva sodródni kezdett. A férfi ekkor vészfékezett, azonban a gépjármű tovább forogva az úttestről lehaladt, és mintegy 40-45 km/h-ás sebességre lassulva baloldalával nekiütközött egy villanyoszlopnak.

A baleset következtében a 17 éves sértett részleges bénulással járó, maradandó fogyatékosság hátramaradásával gyógyuló sérüléseket, míg a férfi másik két utasa 8 napon túl gyógyuló, súlyos sérüléseket szenvedett el.

Az ügyészség a vádiratában a férfival szemben szabadságvesztés büntetés, közügyektől eltiltás és végleges hatályú járművezetéstől eltiltás kiszabására tett indítványt. Az ügyben a Szolnoki Járásbíróság fog döntést hozni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 17:00, szombat | Helyi

PÁLINKÁSÜVEGGEL VERTE FEJBE-AGYZÚZÓDÁS LETT A VÉGE

Mezőtúron egy születésnapi összejövetel durvult el olyannyira, hogy a bulin résztvevő egyik férfi súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett.

2024. Április 27. 15:00, szombat | Helyi

ROKKANTKOCSIST TÁMADOTT MEG

Felháborító eset történt városunkban. Egy rokkant kocsival közlekedő idős férfit raboltak ki a nyílt utcán.

2024. Április 27. 09:00, szombat | Helyi

BUSZMEGÁLLÓBAN ÉLESZTETTÉK ÚJRA

Egy 70 év körüli szolnoki nő hazafelé tartott, amikor minden előzmény nélkül, hirtelen összeesett a buszpályaudvaron, számolt be az esetről az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldalán.

2024. Április 26. 15:00, péntek | Helyi

NAGYNAK TŰNT A BAJ

Nagynak tűnt a baj, azonban szerencsére nem járt súlyosabb sérülésekkel az a közlekedési baleset, amelynek részesei egy személyautó és egy követ szállító teherautó volt Kisújszálláson.