Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2023. Június 04. 17:27, vasárnap | Helyi

IX. Karcagi Országos Nyugdíjas Fesztivál

IX. Karcagi Országos Nyugdíjas Fesztivál

Két napig a szépkorúaké a karcagi Akácliget Gyógyfürdő színpada.

Szépség a szemnek, zene a fülnek, gyógyvíz a testnek - ez a mottója a IX. Karcagi Országos Nyugdíjas Fesztiválnak, mely szombaton kezdődött és vasárnap estig tart.

A két nap alatt az ország számos településéről közel harminc nyugdíjas csoport, klub egyesület érkezik, hogy táncoljon, énekeljen, szavaljon, meséljen szépkorú társainak.
A szombati megnyitón az önkormányzat nevében Szepesi Tibor polgármester köszöntötte a szépkorúakat és kívánt jó szórakozást nekik a Nagykunság fővárosában. Arra kérte őket, hogy vendégként is látogassanak majd vissza családjukkal Karcagra. A fürdőt, a gyógyvizet Andrási István ügyvezető mutatta be a vendégeknek, akiket a rendező, Napsugár Nyugdíjas klub nevében Márkus Ica magyarnóta énekes, klubvezető köszöntött és reményét fejezte ki, hogy jövőre még többen eljönnek majd a jubileumi, tizedik művészeti fesztiválra, ahol a jókedv mindig garantált. A két nap alatt számos produkciót láthatnak majd az érdeklődők, s arról is szólt, hogy ilyenkor a fellépők is elfejtik hogy éppen hol fáj, vagy milyen gondjuk, bánatuk van, csak a produkcióra koncentrálnak.

A megnyitót követően kezdetét vette a fesztivál, ahol valóban a korukat is letagadhatták a szépkorúak, hiszen olyan frissen ropták a baka táncot, vagy a néptáncot és cigánytáncot a színpadon, de voltak akik vicces jelenettel, tánccal érkeztek és többen szólóban énekben, hangszeres táncban is bemutatkoztak. A fesztivál vasárnap is folytatódik a strandon, ahol fellépés után a gyógyvízben is megmártózhatnak a vendégek.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 07:00, szombat | Helyi

ÁTADTÁK A GYÓGYSZERTÁR ÉPÜLETÉT

Újra helyben vásárolhatnak gyógyszereket a tiszaburaiak. Átadták ugyanis a településen a gyógyszertárat. Az épület átadása ünnepélyes keretek között zajlott.

2024. Május 03. 14:16, péntek | Helyi

ZAJLIK A MUNKA A CSEMETEKERTBEN

Folyamatosan zajlik a munka a Városgondoksághoz tartozó Csemetekertben. Ottjártunkkor is szorgosan tevékenykedtek a területen, főként növényápolási és növényvédelmi munkákat végeztek.

2024. Május 03. 12:42, péntek | Helyi

Fának hajtott egy autó Kenderesen

Fának csapódott egy személygépkocsi csütörtök délután Kenderesen, a Vasút úton.

2024. Május 03. 11:30, péntek | Helyi

POZITÍV ÉLETÚTRÓL TARTOTTAK ELŐADÁST

A Szent Pál Marista Általános Iskolában tartott Cigány Témahét zárásaként egy fiatal házaspár tartott előadást arról, hogy a nehéz életkörülmények közül is ki lehet törni.