Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2019. Január 21. 18:00, hétfő | Helyi

JANUÁR MÁR A BEISKOLÁZÁSSAL TELIK

JANUÁR MÁR A BEISKOLÁZÁSSAL TELIK

A december programok tekintetében igen sűrű volt a Karcagi Nagykun Református Gimnáziumban - derült ki Tóth Barnával, az intézmény vezetőjével készített interjúnkból.

Így kiderült, hogy a refisek több megyei és országos versenyen is sikereket értek el, de részt vettek az adventi időszak adománygyűjtő akcióiban is, mellyel a határon túli magyar testvéreink karácsonyát szerették volna szebbé tenni.


A Magyar Református Szeretetszolgálat családoknak szóló, tartós élelmiszert gyűjtő megmozdulásához csatlakozva több kartondobozt töltettek meg, míg a Nyilas Misi Karácsonya elnevezésű programban főleg kisgyermekeknek állítottunk össze egy-egy cipősdoboznyi kedvességet. Megtartották a hagyományos irodalmi teadélutánt is a közelgő karácsony szellemében. Az ünnepi hangulatot magyar költők, írók adventi és karácsonyi műveivel igyekeztünk megalapozni, amelyeket diákok olvastak fel terített asztal körül. Süteményeket és forró teát fogyasztottak, közben arról beszélgettek hogyan ünnepelünk, milyen népszokásaink vannak.


Szép adventi hagyomány az iskolában az is, hogy az utolsó tanítási napon az egyik osztályunk betlehemes játékkal kedveskedik az iskola diákjainak. Osztályteremről osztályteremre járva, közben a nevelői szobát is meglátogatva idén a 9.A diákjai mutatták be jelmezes, zenés produkciójukat. A betlehemezés után a Karcagi Nagykun Református Gimnázium és Egészségügyi Szakgimnázium közössége a nagytemplom padjaiban várakozott, ahol a kibocsátó istentiszteleten Nt. Koncz Tibor elnök-lelkész esperes tartott számukra útmutatást.


A téli szünet után a január már a beiskolázással telik, nyílt napra várják majd a város és környékbeli iskolák nyolcadikosait.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 12:50, péntek | Helyi

VÁDAT EMELT AZ ÜGYÉSZSÉG

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat azzal a 45 éves szegedi férfivel szemben, aki 2022 novemberében megfojtotta az alvó feleségét.

2024. Április 19. 10:44, péntek | Helyi

A TŰZ MARTALÉKÁVÁ VÁLT AZ EGYEKI HÁZ

Kigyulladt és teljes terjedelmében kiégett egy hatvan négyzetméter alapterületű melléképület tetőtere Egyeken a Táncsics Mihály utcában.

2024. Április 19. 08:09, péntek | Helyi

Lakatlan ház födémszerkezete izzott Öcsödön

Beizzott egy száz négyzetméteres, lakatlan családi ház födémszerkezete mintegy ötven négyzetméteren csütörtök éjszaka Öcsödön, a Bercsényi Miklós soron.

2024. Április 18. 20:15, csütörtök | Helyi

Kutyás szépségversenyen keresik a Tisza-tó szépét a tiszafüredi Kutyás majálison

Második alkalommal rendezik meg a tiszafüredi kutyastrandon, a Mancsos Pancsolóban a Kutyás majálist május 1-jén, ahol egész nap kutyás és családi programokkal várják a gazdákat és az ebeket.